Paul Koeslag, directeur Cultuur Haven Veghel

"PublicSpirit levert kwaliteit op alle fronten: een goede ondersteuning bij het proces van de werving en selectie en een positief kritische benadering van de potentiële kandidaten. Wij hebben er een kanjer aan overgehouden."

Guus Hagt, rector-bestuurder bij Mondia Scholengroep

"Wij zijn erg geholpen met de search van PublicSpirit bij diverse directievacatures. Zij presenteren uitsluitend gekwalificeerde kandidaten en begeleiden de sollicitatieprocedure vervolgens bescheiden maar beslist. Voor onze vmbo-school van Nehalennia in Middelburg heeft dit onlangs geleid tot de perfecte match."

Otwin van Dijk, voorzitter Raad van Toezicht Patiëntenfederatie Nederland / burgemeester Oude IJsselstreek

"Op een zeer professionele, betrokken en plezierige wijze heeft Miriam het werving-en-selectieproces van een nieuwe directeur-bestuurder begeleid. Miriam begrijpt snel wat de vragende organisatie nodig heeft. Dat vertaalt ze naar een heldere profielschets en vacaturetekst. Ze heeft daarnaast oog voor talent. Dat levert een uitstekende selectie van kandidaten op. Miriam neemt ook op een plezierige wijze de leiding tijdens het proces zonder daarbij al te dominant aanwezig te zijn. Het eindresultaat is in ons geval naar alle tevredenheid behaald. Al met al kan ik haar van harte aanbevelen bij werving-en-selectieprocedures voor relevante functies."

Bart van As, directeur-bestuurder bij Idealis

“Al jaren is PublicSpirit betrokken bij de werving en selectie van management- en directiefuncties en RvC-leden bij Idealis. PublicSpirit kent ons DNA, denkt mee en durft ook advies te geven wat er nodig is om elke keer weer tot een succesvolle invulling te komen.”

Wim Raaphorst, voorzitter bestuur bij Monumentenhuis Brabant

“Blij zijn wij dat middels een professionele werkwijze van bureau PublicSpirit, in de persoon van mr. Miriam Oosterwijk, de sollicitatieprocedure voor onze nieuwe directeur, op een goede en enthousiaste wijze is verlopen. Het resultaat mag er zijn en voldoet dan ook geheel aan onze verwachtingen.”

Iris Meerts, burgemeester Wijk bij Duurstede

"Miriam heeft ons op professionele en prettige wijze ondersteund bij de werving en selectie van een nieuwe gemeentesecretaris. Miriam wist aan de hand van de voorgesprekken veel te vertellen over de kandidaten op de shortlist. Daardoor konden de selectie- en adviescommissie goed voorbereid in gesprek gaan met de kandidaten. Tijdens de sollicitatiegesprekken creëerde ze rust en overzicht bij zowel de kandidaten als de leden van de commissies. Zo hebben we met hulp van PublicSpirit een zorgvuldig traject doorlopen dat heeft geleid tot een unaniem voorgedragen kandidaat"

Anouschka van Laarhoven, voorzitter RVC PeelrandWonen

"Met succes hebben wij een nieuwe directeur-bestuurder geworven met begeleiding van PublicSpirit. We zijn zeer te spreken over de precisie, de bereikbaarheid (ook buiten kantoortijden) en de professionaliteit van PublicSpirit. Vooral het betrekken van alle medewerkers in de procedure heeft tot unaniem draagvlak geleid. PublicSpirit heeft ons, als RVC van een kleine corporatie, veel praktisch werk uit handen genomen. Voor herhaling vatbaar."

Over ons

Wij zijn PublicSpirit. Een team van deskundige, klantgerichte en enthousiaste professionals. Wij leveren graag onze bijdrage aan dynamische, bezielde organisaties in de publieke sector. Daar ligt ons hart. Vanuit een intrinsiek gevoelde betrokkenheid verdiepen we ons terdege in de behoeften van onze klanten én van onze kandidaten. Met het doel om mensen en organisaties bij elkaar te brengen, en elkaar tot grote hoogte te brengen.

ISO 9001

PublicSpirit is ISO-gecertificeerd. We voldoen aan de vernieuwde ISO 9001-norm (versie 2015, audit 2019) en hebben dus de nieuwste ISO 9001: 2015-certificering behaald. Dat betekent onder andere dat onze consultants werken volgens de Sollicitatiecode van de NVP, de gedragscode voor werving en selectie (www.iso.org).

ISO 27001

Sinds december 2021 is PublicSpirit ISO 27001 gecertificeerd. De ISO 27001 is de belangrijkste internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. De certificering toont aan dat PublicSpirit aan de hoogste norm voldoet van de eisen en maatregelen tegen informatiebeveiligingsrisico’s en dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens en bedrijfsinformatie.