Loopbaancoaching

< Terug naar Board- en managementdevelopment

Gaat u niet meer met plezier en energie naar uw werk? Is de balans tussen werk en privé zoek? Past u nog wel bij de organisatie na een reorganisatie? Kunt u uw ambities nog waarmaken in uw huidige werk? Ofwel, bent u nog wel op de juiste plek? Loopbaancoaching kan u via individuele gesprekken of in groepsverband op weg helpen naar een nieuwe stip op de horizon.

 

Past uw huidige werk nog bij uw ambities?

 

Tijd nemen voor bezinning

In iedere fase van het leven kan ander werk passend zijn. De balans tussen werk en privé kan veranderen. Ook de balans tussen elementen in uw werk die energie geven en energie vragen, kan verstoord zijn. Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij de vraag of de omgeving waarin u werkt, nog past bij uw ambities, uw talenten en uw waarden. Neem af en toe de tijd om u te bezinnen. De regie te nemen, vooruit te kijken en stappen te zetten, die u brengen waar u wilt zijn. Tijd voor loopbaancoaching.

 

Samen met u

PublicSpirit begeleidt u bij het zetten van effectieve stappen op de arbeidsmarkt. De begeleiding stemmen we samen met u af op uw huidige, persoonlijke behoefte en vraagstelling. De begeleiding omvat tests, gesprekken en opdrachten. Wij kennen de (semi-) publieke sector goed en onderzoeken samen met u wat u nodig heeft om de volgende stap in uw loopbaan te zetten.

 

Bepaal uw koers op de arbeidsmarkt in groepsverband

 

Effectief en succesvol

Een individueel coachingsprogramma kan helpen om volgende stappen te zetten in uw loopbaan. Een groepsprogramma kan aanvullende inzichten geven. PublicSprit biedt een groepsprogramma dat u helpt om uw koers op de arbeidsmarkt te verkennen en te bepalen. Dit kan een eerste, gerichte oriëntatie zijn, maar ook inspiratie voor vervolgstappen, zoals bij boventalligheid of gedwongen baanverlies. Het programma koerst op directie-, advies- en managementfuncties binnen het publieke domein en is dus bedoeld voor mensen die ervaring hebben in het hoger management en die werken en denken op academisch niveau.

 

Wat leert u?

Het programma omvat vier dagen, waarbij we ons richten op uw persoonlijke doelen en behoefte. Het programma is interactief, met deelnemers uit verschillende sectoren. Wie deelneemt, krijgt er dus een relevant netwerk bij. In vier dagen verkrijgt u:

  • inzicht in eigen profiel en loopbaankoers, in de meerwaarde van verschillende scenario’s met behulp van een talentscan (Birkman), en in loopbaanmodule HR Organizer;
  • versterking van persoonlijk leiderschap, eigen regie, vormgeven transitieproces (Kolb, Belbin, Weggeman);
  • zicht op uw onderscheidend vermogen (personal branding);
  • ervaring met feedback geven en vragen en presentatie (cv-presentaties);
  • nieuwe arbeidsmarktvaardigheden (workshop LinkedIn, inzicht in de do’s en don’ts van netwerken, solliciteren en profileren).