Zomerinspiratiesessies #2 – Arbeidsmarktcommunicatie door Ingrid Geveke

Deze zomer organiseert PublicSpirit drie wervelende en verrassende online lunchbijeenkomsten met bijzondere sprekers die op vrijdagmiddag je lunch zonnig inkleuren. Op vrijdag 30 juli vond de eerste online bijeenkomst plaats en op vrijdag 27 augustus was al weer de tweede sessie.

verkoop realiteit, geen dromen

Op vrijdag 27 augustus vond de tweede online bijeenkomst plaats. Ingrid Geveke, directeur bij BMC,  vertelde over haar kijk op en ervaring met arbeidsmarktcommunicatie in de ruimste zin van het begrip. Communicatie is van groot belang want, zoals Ingrid aangaf: ‘’een organisatie bestaat niet uit digitale systemen en bureaus, maar uit betrokken professionals”.

Onderwerpen zoals blijven ontwikkelen, de eigen medewerker als belangrijkste ambassadeur, het betrekken van de hele organisatie bij het vraagstuk ‘hoe vind ik beste medewerker voor mijn organisatie’ kwamen aan bod.  Eén van de belangrijkste tips: verkoop realiteit, geen dromen. En hoe doe je dat bijvoorbeeld? “Zorg er voor dat een kandidaat gevoel heeft bij wat hij / zij gaat doen, beschrijf een dag ‘uit het leven van..’ of biedt de mogelijkheid om echt mee te kijken”.

Heb je de bijeenkomst gemist en ben e benieuwd naar de keynote van Ingrid? Klik dan op deze link voor de samenvatting of op deze link voor de hele presentatie.

Hier vind je de achtergrond van de volgende sessie van 24 september a.s..

Deelnemen
Je bent van harte welkom om aan de derde bijeenkomst deel te nemen. Ook deze lunchsessies starten om 12.00 uur. Je kunt je hier registreren, na aanmelding ontvang je een link waarmee je op de betreffende datum -gratis- inlogt.

Klik hier voor meer informatie (tevens over de laatste sessie van 24 september a.s.).