< Over ons

Erik van Kooten MMC

Managing consultant

Erik van Kooten is bij PublicSpirit werkzaam als managing consultant. Hij is specialist op het gebied van executive search en daarnaast een ervaren (boardroom) coach. Hij beschikt over een groot relevant publiek/privaat netwerk op strategisch niveau. Hij begeleidde de search, werving & selectie met betrekking tot een groot aantal topfuncties voor de overheid zoals voorzitter en leden Adviescollege Rechtspositie Politieke Ambtsdragers, de leden van het Adviescollege ICT-toetsing, de Nationale MilieuDatabase en bestuursvoorzitter van Veilig Verkeer Nederland. Daarnaast is hij actief voor woningcorporaties, gemeenten en de cultuursector.

Zijn werkzaamheden kenmerken zich door betrokkenheid bij opdracht, opdrachtgever en kandidaat naast organisatiesensitiviteit, verantwoordelijkheidsgevoel en vanzelfsprekend kennis van het openbaar bestuur/maatschappelijke organisaties. Als gedrags- en bedrijfskundige heeft hij verder ruime leidinggevende ervaring opgedaan bij verschillende organisaties.

Erik van Kooten is gedragskundige en heeft de masteropleiding Bedrijfskunde en Organisatieadvies afgerond. Hij is sinds 2015 verbonden aan PublicSpirit.

(033) 445 9050
LinkedIn profiel