Voorzitter Bestuur – Amersfoort

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever Veilig Verkeer Nederland zoeken wij een nieuwe aansprekende en verbindende Voorzitter Bestuur met hart voor veilig verkeer. Iemand die mensen meeneemt, de netwerken kent en begrijpt hoe een vereniging werkt.

De reactietermijn is inmiddels verstreken, u kunt niet meer reageren.

Organisatie

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is al meer dan 85 jaar dé maatschappelijke organisatie die werkt aan verkeersveiligheid. Vanuit de missie “Iedereen veilig over straat” betrekt VVN mensen actief bij verkeersveiligheid, onder het motto: ‘meedoen is makkelijk’. Op basis van strategische (jaar)plannen verbindt, adviseert en faciliteert deze landelijke vereniging mensen die zich vrijwillig inzetten voor een verkeersveilige leefomgeving. VVN werkt veel samen met maatschappelijke partners, gelieerde organisaties, ministeries, provincies en gemeenten, basisscholen en andere stakeholders. Dit om zijn producten en programma’s zo effectief mogelijk uit te voeren voor de verschillende doelgroepen.

Actueel is de campagne ‘Een relaxte rijder maakt de buurt blijer’. Uitgangspunt hierbij is dat bewustwording de eerste stap is om het verkeer echt veiliger te maken. Hoe je je ook voortbeweegt, zodra je de deur uitstapt zit je in het verkeer. En dus is het aan iedereen in onze samenleving om het verkeer een stukje veiliger te maken. Veilig Verkeer Nederland is partner in de overheidscampagne ‘MONO: als je rijdt, focus je op het verkeer’ en in de BOB-campagne. Bekende producten zijn verder het VVN (digitale) theoretisch en praktisch Verkeersexamen voor basisscholieren, de fietsverlichtingsacties, de opfriscursus voor senioren en ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne. VVN speelt toekomstgericht, innovatief en slim in op technische en maatschappelijke ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is de scoreapp voor het VVN praktisch Verkeersexamen.

VVN wordt gezien als een zeer sterk merk met een bewezen reputatie en wil zijn positie de komende jaren nog verder verstevigen en uitbouwen. VVN heeft de afgelopen periode gewerkt aan een toekomstgerichte herpositionering en een werkorganisatie die hier recent (2019) op is aangepast.

Meer informatie over VVN, statuten, jaarverslagen etc. vindt u via: www.vvn.nl

VERENIGING EN WERKORGANISATIE
VVN is een vereniging, actief in heel Nederland, voor, door en van verkeersdeelnemers. Tienduizenden lokale vrijwilligers, o.a. VVN Verkeersouders, verkeerskundig consulenten, campagneteamleden en verkeersbrigadiers, zetten zich in om het verkeer veiliger te maken! Zij worden ondersteund door besturen op landelijk, districts-, en afdelingsniveau en door een professioneel team van bevlogen VVN-werknemers. VVN is gevestigd in Amersfoort en beschikt over een aantal regiokantoren verspreid over het land.

De werkorganisatie bestaat uit circa 90 betrokken medewerkers en wordt aangestuurd door de directeur. Deze legt verantwoording af aan het verenigingsbestuur.

Het landelijk verenigingsbestuur, dat uitsluitend bestaat uit vrijwilligers, geeft leiding aan de vereniging en houdt toezicht op de beroepsorganisatie. Het bestuur steunt en faciliteert de twaalf districten en zijn vrijwilligers, binnen de gemeenten in de provincie.

Het verenigingsbestuur legt op zijn beurt verantwoording af aan de algemene ledenvergadering/verenigingsraad. De verenigingsraad is het hoogste orgaan binnen VVN en bestaat onder andere uit vertegenwoordigers uit alle districten.

Het organogram vindt u op: https://vvn.nl/files/media/files/Organogram%20november%202019.pdf

In verband met het vertrek van de huidige voorzitter is het bestuur van VVN op zoek naar een nieuwe aansprekende en verbindende voorzitter. Iemand die mensen meeneemt, de netwerken kent en begrijpt hoe een vereniging werkt.

Functie

Als voorzitter van het landelijk bestuur vervult u een zichtbare, verbindende rol in het bestuur, naar de vereniging, de werkorganisatie en strategische partners. Samen met uw medebestuursleden geeft u richting aan de opgaven die VVN zich ten doel stelt. Nu en in de toekomst. Verder bent u het eerste aanspreekpunt voor de directeur van de werkorganisatie.

Meer specifiek:
• U leidt vergaderingen, motiveert, stuurt bij waar nodig, stelt prioriteiten en zorgt samen met het bestuur voor de samenhang en opvolging van de activiteiten, verdere visievorming en beleidsplannen. Transparant en vanuit vertrouwen.
• U onderhoudt strategische contacten met VVN-partners bij de overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven.
• U bent een energieke, maatschappelijk betrokken en enthousiaste bestuurder die de positionering van VVN actief uitdraagt, constructief en toekomstgericht.
• U wordt in functie benoemd door de verenigingsraad.

Tijdsbesteding
Het verenigingsbestuur vergadert periodiek zes tot acht keer per jaar. De verenigingsraad komt twee keer tot vier keer per jaar bijeen. Jaarlijks wordt er een tweedaagse heisessie gehouden met het bestuur. Gemiddeld vraagt dit van de voorzitter van het bestuur een inzet van één halve dag per week.

Functie-eisen

Voor deze vacature zoeken wij een:

voorzitter met hart voor veilig verkeer
ervaren verbindende bestuurder met visie en empathie

U weet zich op bestuurlijk en politiek topniveau makkelijk te bewegen en te presenteren. U hebt een goed beeld van maatschappelijke ontwikkelingen, bent aanwezig en een vaardig communicator die zijn/haar boodschap helder kan overbrengen: een belangenbehartiger met statuur die vertrouwen wekt.


Verder beschikt u over:
• aantoonbare relevante ervaring op strategisch niveau als bestuurder, toezichthouder of vergelijkbaar, ervaring als voorzitter geniet de voorkeur;
• stevige verbindende kwaliteiten, in staat de bestaande verbindingen verder uit te bouwen en nieuwe verbindingen en samenwerkingen tot stand te brengen omdat u beschikt over invoelend vermogen en affiniteit hebt met vrijwilligers en verenigingen.
• strategische kwaliteiten, u bent in staat om het geheel te overzien en van daaruit de lijnen te bepalen en vervolgstappen te nemen. Ziet structuren, verbanden en samenhang tussen verschillende vraagstukken en denkt in een breder kader.
• het vermogen om goed te luisteren, maar u bent ook in staat te overtuigen waar dit nodig is.
• bekendheid met publieke en publiek-private organisaties en samenwerkingen en u hebt een relevant netwerk.
• bestuurservaring in verenigingsverband vormt een duidelijke pre.

Aanbod

U krijgt, conform de regeling ‘Vrijwilligersvergoedingen’, een vergoeding van €141,67 per maand. Verder worden reis- en onkosten vergoed.


Inlichtingen

PublicSpirit kan u meer informatie verschaffen over functie. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Erik van Kooten. Heeft u vragen over de sollicitatieprocedure, dan kunt u terecht bij projectassistente Karin Mulder, beiden via telefoonnummer 033-4459294. U kunt uw vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Sollicitatie

U wordt verzocht te reageren uiterlijk maandag 6 januari a.s..

Planning:
Voorselectiegesprekken bij PublicSpirit : week 50/week 2
Bespreken cv’s met selectiecommissie : 14 januari
Selectiegesprekken bij VVN : 5 maart

Uw sollicitatie kunt u indienen via onze website (www.publicspirit.nl). Vanuit de vacature op de website kunt u solliciteren via ‘direct solliciteren’. U kunt hier een motivatiebrief en een cv indienen. Indien uw sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijgt u een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging. Mocht de optie ‘direct solliciteren’ onverhoopt niet werken, dan kunt u uw sollicitatie ook mailen naar info@publicspirit.nl t.a.v. Erik van Kooten, onder vermelding van het vacaturenummer 7004.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit