Teammanager Planning & Control Sociaal Domein – Tilburg

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever gemeente Tilburg zoeken wij een Teammanager Planning & Control Sociaal Domein. Je kunt reageren tot maandag 21 oktober a.s. (ref.nr. 6944).

Organisatie

De Gemeente Tilburg is met 215.000 inwoners de zevende stad van Nederland. Met 1.800 professionals en een jaarbegroting van 859 miljoen euro werken we aan de (bestuurlijke) opgaven in de stad. De stad Tilburg is uniek door zijn vele tegenstellingen, uniek door de ongebreidelde energie, uniek ook door zijn effectieve netwerken. Als gemeentelijke overheid zijn wij ervoor om resultaten te boeken door, voor en mét de samenleving. Verbindend, daadkrachtig en innovatief zit in het DNA van de stad en onze organisatie. Werken binnen Tilburg doe je in een politiek-gestuurde organisatie waarin wij continu leren en ontwikkelen.

Afdeling Planning en Control
Met zo’n 115 medewerkers stellen wij de organisatie in staat te sturen op een gezonde financiële balans tussen de ambities van de stad en de beschikbare middelen. De afdeling bestaat uit een team financiële inrichting en beheer, team financiële administratie, het team consolidatie en 3 adviesteams. Het adviesteam Sociaal speelt een belangrijke rol in de keten van het sociaal domein, van beleidsvorming tot uitvoering. Het team verzorgt ook de uitvoerende taken op het gebied van subsidies en vervult het gastheerschap voor de regionale jeugdzorg van Hart van Brabant. De grote uitdaging voor de komende jaren ligt in de transformatie van het sociaal domein. Het adviesteam sociaal bestaat uit circa 20 adviseurs en financieel medewerkers.

Functie

In de afgelopen periode heeft het team veel wisselend management gekend; het team kijkt uit naar iemand die langere tijd blijft om dit dynamische domein aan te sturen. Als teammanager richt je je op het begeleiden en aansturen van medewerkers binnen je team. Je bent een sparringpartner en coach waarmee onze professionals samen oplossingen vinden voor de complexe en uitdagende vraagstukken in het sociaal domein en je pakt een actieve rol in de ontwikkeling van medewerkers, het team en de afdeling.

Naast senioriteit bied je inhoudelijke financieel-economische expertise en geef je sturing aan het ontwikkelen van de juiste gedragscompetenties en het borgen van de gewenste organisatiecultuur. Dilemma’s worden gevormd door enerzijds het moeten halen van de productie en anderzijds het belang van de medewerkers die om individuele aandacht vragen. Jij hakt op het juiste moment de knopen door. Je bent gedreven en effectief in je handelen door het zoeken naar evenwicht, een juiste timing en het stellen van prioriteiten.
Je geeft medewerkers de grote lijnen aan, neemt beslissingen, delegeert de werkzaamheden en bevordert de zelfsturing van medewerkers. Tevens geef je energie aan je medewerkers, vertoont lef, geloof en vertrouwen en creëert een werkklimaat van samenwerken, resultaatgerichtheid en plezier.

De transformatie van het sociaal domein is voor dit adviesteam de komende jaren een enorme uitdaging. De belangrijkste opgave ligt in het groeien naar de rol van business partner.

Functie eisen

Natuurlijk ben jij niet het schaap met de vijf poten, maar hopelijk herken jij je wel in onderstaande competenties:
• Je legt makkelijk verbanden in het team en tussen het team en de omgeving, je bent makkelijk benaderbaar; netwerken en samenwerken zit in je eerste natuur.
• Je begrijpt hoe organisatie- en besluitvormingsprocessen in een politieke omgeving met veel verschillende en grote belangen werken en weet daarop in te spelen en die belangen te vertalen naar de bijdragen van het team.
• Je bent in staat je te verbinden met medewerkers en hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, je bent helder en duidelijk in wat je verwacht; bent recht door zee. Indien nodig ben je een buffer tussen het team en het bestuur.
• Je hebt stevige financieel-economische ervaring; bij voorkeur binnen het sociaal domein en je bent in staat op complexe vraagstukken te (helpen) adviseren op proces en inhoud.

ACHTERGROND
• Academisch werk- en denkniveau
• Leidinggevende ervaring
• Aantoonbare financieel-economische expertise
• Kennis van managementprocessen in een politiek-bestuurlijke omgeving
• Ervaring met verandertrajecten is een pré.

COMPETENTIES
• Resultaatgericht
• Samenwerken
• Verbindend leiderschap
• Overtuigingskracht
• Omgevingsbewustzijn.

Aanbod

De functie is ingedeeld in salarisschaal 13. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt minimaal € 4.022,- en maximaal € 5.984,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Daarnaast heb je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% op jaarbasis. Je krijgt een tijdelijke aanstelling op proef voor 1 jaar; bij goed functioneren wordt die na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Inlichtingen

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Miriam Oosterwijk, senior consultant. Heb je vragen over de procedure, dan kun je terecht bij projectassistente, Inge Kuipers. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 033 – 445 91 24.

Sollicitatie

De vacature is opengesteld op 5 oktober 2019.

Je sollicitatie kun je tot maandag 21 oktober indienen via onze website www.publicspirit.nl.
Vanuit de vacature op de website kun je klikken op ‘direct solliciteren’ en een motivatiebrief en een cv indienen. Indien je sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging. Mocht de optie ‘direct solliciteren’ onverhoopt niet werken, dan kun je je sollicitatie ook mailen naar info@publicspirit.nl t.a.v. mevrouw mr. Miriam Oosterwijk, onder vermelding van vacaturenummer 6944.

In week 44 worden de voorselectiegesprekken gehouden bij PublicSpirit.
Op vrijdag 1 november a.s. presenteert PublicSpirit de geselecteerde kandidaten aan de gemeente Tilburg.

De 1e ronde selectiegesprekken zal plaatsvinden op donderdag 7 november. De 2e ronde selectiegesprekken staat gepland voor woensdag 13 november.

Een assessment en het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit