Teamleider Juridische Zaken – Heerlen

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever gemeente Heerlen zoeken wij een Teamleider Juridische Zaken voor het Domein Organisatie.

De reactietermijn is inmiddels verstreken, je kunt niet meer reageren.

Organisatie

De stad Heerlen
Heerlen is de centrumstad van Parkstad Limburg. Een stad met een eigenzinnig en non-conformistisch karakter. Een stad die continu in beweging is, zich vernieuwt, en die wordt gekenmerkt door een maak- en deelcultuur. Heerlen is nooit af. Daarmee is Heerlen een aantrekkelijke stad voor mensen met ideeën, plannen en initiatieven. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte voor ontwikkeling en creativiteit. De energie van Heerlen is authentiek, komt van onderop en is niet elitair. Daardoor is Heerlen niet alleen een stad vóór, maar vooral dóór mensen.

Gemeente Heerlen en ontwikkelingen
Gemeente Heerlen staat aan de vooravond van een reorganisatie. Per 1 juli 2019 volgt een structuurwijziging van 16 afdelingen naar zes domeinen en een bestuursdienst.

Essentieel uitgangspunt bij de reorganisatie is het concern-denken: het denken en handelen vanuit een organisatie als geheel. Bovendien zijn de domeinmanagers volledig medeverantwoordelijk voor de besluitvorming die in het MT plaatsvindt. De domeinmanagers zijn primair verantwoordelijk voor het functioneren van de ambtelijke organisatie als geheel en vervolgens voor het functioneren van hun domein. Dit vraagt van het management dat er op gezamenlijke en slagvaardige wijze gedacht en gehandeld wordt vanuit het concernbelang.

Tevens wil gemeente Heerlen een doorontwikkeling van de bedrijfscultuur, de toepassing
van de Heerlense waarden: zoals sturen op vertrouwen, ruimte geven aan medewerkers en medewerkers inzetten op hun talenten. Hierbij geldt: ‘de goede persoon op de goede plek, op het juiste moment met de juiste instelling’. Een plattere organisatiestructuur bevordert de toepassing en realisatie hiervan. Daarnaast optimaliseert/bevordert het de samenwerking tussen bestuur en organisatie.

Functie

Binnen het team Juridische Zaken (JZ) zijn de concern juridische taken van de gemeente Heerlen ondergebracht: advies, klachtenafhandeling en bezwaar- en beroepsprocedures.
In het team JZ zijn ook de functies ondergebracht die zich bezig houden met verzekeringen. Het onderdeel inkoop en aanbesteding is in afwachting van de ontwikkelingen van het SSC-ZL vooralsnog binnen dit team gepositioneerd.
De opgave van dit team is om, meer dan nu, te laten zien op welke wijze de juridische functie eerder in allerlei werkprocessen betrokken kan worden. De teamleider geeft leiding aan ruim 22 fte.

De teamleider Juridische Zaken
• geeft leiding aan een team dat overwegend ontwikkelend en multidisciplinair van aard is met voornamelijk hoogwaardig specialistische medewerkers.
• draagt zorg voor de bedrijfsvoering binnen het team.
• draagt zorg voor de planning, voortgang en kwaliteit van de producten en diensten met een langetermijnperspectief en hoge politieke, organisatorische, economische en/of sociaal-maatschappelijke impact.
• participeert in het domein MT, adviseert de leiding over het werkveld van het team en
participeert in domeinbrede en domeinoverstijgende vraagstukken en bedrijfsvoering

Functie eisen

Persoonlijk
Je bent een senior: stevig en daadkrachtig, iemand waar je op kunt bouwen, maar ook empathisch en met aandacht voor de mensen in het team. Je bent positief en hebt relativeringsvermogen: ook als het spannend wordt weet jij de rust te bewaren. Tot slot ben je open en transparant en vind je feedback geven en ontvangen de normaalste zaak van de wereld.

Inhoud
Je stuurt, denkt en acteert op hoofdlijnen. Van de teamleiders wordt in zijn algemeenheid geen inhoudelijke deskundigheid verwacht, maar om voor dit team de gewenste sparringpartner te kunnen zijn is het noodzakelijk dat je een juridische achtergrond hebt.
Binnen het domein MT denk je mee over de strategie van de organisatie. Je gelooft in de nieuwe hoofdstructuur en de organisatiefilosofie van de gemeente Heerlen en weet dat met enthousiasme uit te dragen.

Achtergrond
WO-niveau.
Leidinggevende ervaring (bij voorkeur bij de overheid).
Ervaring met cultuurveranderingstrajecten is een pré.
Gelet op de samenstelling van het domein MT gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw.

Competenties
• Leidinggeven en beslissen
• Samenwerken
• Analyseren en interpreteren
• Ondernemen en presteren.

Aanbod

Je kunt rekenen op een bedrijfscultuur die informeel, uitdagend en to the point is. Een boeiende klus van 36 uur per week in een dynamische organisatie met leuke collega’s waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Behalve een salaris van max.
€ 5.984,- bruto per maand (schaal 13) bij een werkweek van 36 uur bieden we flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris). Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een vast dienstverband na een proeftijd van een jaar.

Inlichtingen

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Miriam Oosterwijk, senior consultant. Heb je vragen over de procedure, dan kun je terecht bij de project-assistente, Inge Kuipers. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 033 – 445 91 24.

Over de organisatie van de gemeente Heerlen zijn een aantal recente stukken beschikbaar: de hoofdlijnennotitie, hoofdstructuur en het inrichtingsplan. Deze documenten kun je bij
Inge Kuipers opvragen (per email aan: ingekuipers@publicspirit.nl).

Sollicitatie

Je sollicitatie kun je tot en met 16 juni 2019 indienen via onze website www.publicspirit.nl. Vanuit de vacature op de website kun je klikken op ‘direct solliciteren’ en een motivatiebrief en een cv indienen. Indien je sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging. Mocht de optie ‘direct solliciteren’ onverhoopt niet werken, dan kun je je sollicitatie ook mailen naar info@publicspirit.nl t.a.v. mevrouw mr. Miriam Oosterwijk, onder vermelding van vacaturenummer 6859.

In week 25 en 26 worden de voorselectiegesprekken gehouden bij PublicSpirit.
Op 1 juli a.s. presenteert PublicSpirit de geselecteerde kandidaten aan de gemeente Heerlen.

De 1e ronde selectiegesprekken zal plaatsvinden op 4 of 5 juli. Vervolgens zal het gesprek met de adviescommissie plaatsvinden op 8 of 9 juli.

Een online-assessment en het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure.

Je wordt geïnformeerd over het verloop van je sollicitatie.
Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit