Regiomanager Noordwest – ‘s-Gravenhage

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren zoeken wij een Regiomanager (Noordwest).
U kunt reageren tot en met 28 mei 2019 (ref.nr. 6817).

Organisatie

Het doel van de Dierenbescherming is een diervriendelijke maatschappij waarin mens en dier in harmonie met elkaar leven. Dieren behoren met respect behandeld te worden als zelfstandige wezens met gevoelens en bewustzijn. De eigenwaarde van het dier staat voorop, los van de nutswaarde die het voor mensen bezit.
De centrale gedachte is daarom ‘dier, mens en maatschappij’. De Dierenbescherming ontwikkelt zich door tot een organisatie waarin alle aandacht, energie en middelen worden besteed aan de vergroting van dierenwelzijn. Een organisatie waarin slagvaardige en betrouwbare mensen werken die bouwen op het lerend vermogen van de mensen en de hele organisatie. In totaal werken bij de Dierenbescherming 365 betaalde medewerkers (fte 297) en 3.800 onbetaalde medewerkers door het hele land. Onze medewerkers, betaald en onbetaald, zijn het kloppend hart. Zij geven met veel dierenliefde, betrokkenheid en bevlogenheid invulling aan het realiseren van de missie.

De Dierenbescherming werkt vanuit vier regionale kantoren en een centraal Service Centrum in Den Haag aan een krachtige, professionele en zichtbare organisatie.

MISSIE EN KERNTAKEN
Het is de missie om het dierenwelzijn in Nederland zo optimaal mogelijk te bevorderen. Daartoe is het werk in een drietal kerntaken opgesplitst:
• Redden;
• Opvangen;
• Beschermen.

Het is een mix van deze drie kerntaken die de organisatie succesvol maakt als grootste Dierenbeschermingsorganisatie in Nederland. Om het werk te financieren, werven ze giften bij particulieren en fondsen én werken ze samen met (maatschappelijke) partners.

Na de fusie in 2015 stond 2016 nog in het teken van de reorganisatie. In 2017 en 2018 zijn goede stappen gezet op het gebied van samenwerking, bouwen en verbinden. In 2019 is de organisatie dit verder aan het uitbouwen. Daarnaast gaan ze nu aan de slag met het ontwerpen van het nieuwe meerjarenbeleid (2020 – 2025), waarbij gekozen is voor een participatieve aanpak

ONTWIKKELING KERNWAARDEN EN DOELEN
De organisatie is trots op het werk en de bijdrage die daarmee (in)direct wordt geleverd aan het vergroten van dierenwelzijn. Met alle betaalde en onbetaalde medewerkers worden de kernwaarden: Trots, Slagvaardig, Lerende Organisatie en Betrouwbaar verder toegepast. Daarnaast zijn de volgende doelen gesteld:

– Gezondheid en veiligheid. Het is belangrijk dat de betaalde en onbetaalde medewerkers zich vitaal voelen om zich in te zetten voor de taken die ze hebben. Daarbij is een gezonde en veilige werkomgeving van belang, waarbij de organisatie zich richt op de volgende drie onderwerpen:
1. Arbeidsomstandigheden (veelal ARBO). Hieronder wordt verstaan de RIE’s,
samenwerking met Arbodienstverlener, werkplek, preventie, etc.;
2. Duurzame inzetbaarheid. Thema’s hierbij zijn binding, employability, leefstijl, gezonde
ouder worden in de organisatie, werkdruk, werk-privé balans;
3. Sociale veiligheid. Denk hierbij aan veiligheid werkomgeving, werken met complexe
honden, incidentmanagement en nazorg bij incidenten.
– Gesprekken. Organisatie en managers gaan meer structureel in gesprek met elkaar, ook over hoe met elkaar gewerkt wordt en het functioneren van een ieder.
– Prettige werksfeer. Ze zijn een professionele werkgever die betaalde en onbetaalde medewerkers weet te binden en te boeien waardoor men zich met plezier inzet voor (in)directe verbetering van dierenwelzijn.
– Ontwikkeling. Er is een trainings- en opleidingsprogramma beschikbaar voor betaalde en onbetaalde medewerkers dat is afgestemd op de strategie van de organisatie en waarin dierinhoudelijke thema’s, professionele vaardigheden en gedrag een plaats krijgen.

Functie

Door het vertrek van de huidige Regiomanager Noordwest is de vacature ontstaan. Op dit moment is een interimmanager aangetrokken tot de nieuw te benoemen Regiomanager start.

Als Regiomanager geef je integraal leiding aan de regio Noordwest en daarbij geef je direct en indirect sturing aan de betaalde en onbetaalde medewerkers. De regio Noordwest bestaat uit 14 locaties verdeeld over de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Het regiokantoor bevindt zich in Amsterdam en het Service Centrum is in Den Haag.
Je bent lid van het managementteam (MT) en levert als landelijk MT-lid een bijdrage aan het strategisch beleid van de organisatie, de landelijke begroting en het jaarplan. Je bouwt mee aan de verdere professionalisering van de organisatie en de visie en standaardisatie/ uniformiteit voor de regio’s. Een belangrijk aspect daarbij is dat je samen met de drie andere regiomanagers zorgt dat uniforme kaders en beleid worden ontwikkeld en geïmplementeerd.
Daarnaast overleg en onderhandel je met diverse interne en externe partijen op regionaal en bovenregionaal niveau. Je vertegenwoordigt de Dierenbescherming in de regio naar de relevante omgeving zoals gemeentes, belangenorganisaties en samenwerkingspartners.

‘Facts and Figures’ van regio Noordwest:
– 14 locaties
– 83 betaalde medewerkers (65 fte)
– 988 onbetaalde medewerkers
– 78 gemeentelijke contracten (subsidies, regieovereenkomsten, dienstverleningsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten)


Functie eisen

Als ideale kandidaat ben je een ervaren manager, samenwerkingsgericht, bestuurlijk sensitief en heb je ervaring in een complexe en veranderende omgeving. Je hebt een hands-on mentaliteit, een flexibele no-nonsense instelling en draagt bij aan een plezierig en opbouwend kritisch werkklimaat.

Met een goed analytisch vermogen weet je op overtuigende en soepele wijze te schakelen tussen vraagstukken met diverse achtergronden en urgentie. Op het gebied van strategie- en organisatieontwikkeling beschik je over kwaliteiten om succesvol te innoveren en te implementeren. Je bent transparant in wat je doet en in staat draagvlak te creëren.

Je bent in staat organisatorische, budgettaire en personele problemen te prioriteren en op te lossen. Je weet saamhorigheid te bewerkstelligen en de diverse beleidsstukken verder te uniformeren.

Je herkent jezelf in grote mate in onderstaande omschrijving:
– Je bent een nuchtere persoonlijkheid, bent open, transparant en staat met beide benen op de grond. Je hebt overzicht, tact, kunt goed prioriteren en ziet het positieve van zaken.
– Je bent empathisch en in staat de juiste balans te vinden tussen resultaat- én mensgericht leidinggeven. Voelen wat het sentiment is, gevoel kunnen lezen en een beetje kunnen bewegen, “dansen”.
– Je bent een collegiale teambuilder en beschikt over implementatiekracht om concrete resultaten te halen.
– Je kunt rust en draagvlak creëren in een sterk veranderende organisatie, waarin mensen sterk betrokken zijn vanuit hun liefde voor dieren en dierenwelzijn.
– Je bent uitstekend in relatiebeheer en hebt gevoel voor verhoudingen waardoor je in staat bent om positief draagvlak te creëren bij de verschillende interne en externe stakeholders.

Gevraagde eisen in de functie:
• academisch werk- en denkniveau;
• ervaring in een integrale, (eind)verantwoordelijke managementfunctie met een sterke verandercomponent;
• ervaring in een vrijwilligersorganisatie is een pré, net als leidinggeven aan verschillende locaties;
• kan veel zaken tegelijk aan en bewaart daarbij het overzicht;
• procesmatig, gestructureerd en is een aanjager;
• ervaring met het leiden van projecten rondom leiderschap, cultuur-, organisatie ontwikkeling en changemanagement;
• affiniteit met de doelstellingen van de Dierenbescherming.

Aanbod

De Dierenbescherming biedt een uitdagende en afwisselende functie in een maatschappelijke organisatie waarin bevlogen en betrokken medewerkers zinvol werk doen. Het betreft een dienstverband voor 11 maanden met uitzicht op een vaste aanstelling.
Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 3.903,- en maximaal € 6.482, – bruto per maand bij een voltijds dienstverband van 38 uur (volgens 1DB AVW), naast een variabele eindejaarsuitkering. Voor deze functie kan gebruik worden gemaakt van een leaseauto. De Dierenbescherming heeft een duurzaam inzetbaarheidsbeleid.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de Dierenbescherming, kijk dan op de website www.dierenbescherming.nl.

PublicSpirit kan je meer informatie verschaffen over de functie. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Brenda Kamps, senior consultant. Heb je vragen over de procedure, dan kun je terecht bij Audrey Valentijn, managementassistente, beiden bereikbaar via telefoonnummer 033 – 445 95 45.

Sollicitatie

Je sollicitatie, voorzien van motivatie en uitgebreid curriculum vitae, ontvangen wij graag uiterlijk 28 mei a.s. via onze website www.publicspirit.nl ter attentie van
drs. Brenda Kamps, senior consultant, onder vermelding van referentienummer 6817.

Wanneer je sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging.

PROCEDURE
PublicSpirit verzorgt de voorselectie (brievenselectie en oriënterende gesprekken) en presenteert de resultaten hiervan op 13 juni 2019 aan de selectiecommissie. Geselecteerde kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor een selectiegesprek met de selectiecommissie en adviescommissie op 21 juni 2019. Het streven is de procedure af te ronden voor 1 juli 2019.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit