Manager Bedrijfsvoering – Valkenswaard

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever Woningbelang zoeken wij een Manager Bedrijfsvoering.
De reactietermijn is verstreken, u kunt niet meer reageren.

Organisatie

Samen werken aan betaalbaar en duurzaam Wonen. Dat is de kern van de ondernemingsstrategie van Woningbelang in Valkenswaard. De drie belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van de organisatie zijn:
1. Beschikbaarheid betaalbare woningen.
2. Levensvatbare wijken.
3. Een duurzame samenleving.

Als maatschappelijk ondernemer ondersteunt Woningbelang mensen met een bescheiden inkomen en bijzondere doelgroepen bij het vinden van een voor hen passende, betaalbare woning. Zodat ze hun eigen thuis kunnen realiseren. De corporatie levert een actieve bijdrage aan leefbaarheid en veiligheid in wijken en zet zich in voor een duurzame samenleving. De corporatie heeft een sterke lokale betrokkenheid. Gaat de dialoog aan met huurders en belanghouders en werkt samen met professionele partners in het werkgebied. Onderzoekt waaraan behoefte is. En vertaalt die behoefte in haar woningaanbod door te bouwen, verhuren, verkopen, onderhouden en verduurzamen.

Woningbelang is een financieel gezonde corporatie en scoort landelijk gezien hoog op de thema’s klantgerichtheid, maatschappelijk presteren en werkgeverschap. Woningbelang beheert ongeveer 3.900 woningen in de gemeenten Valkenswaard en Bergeijk. Er werken circa 40 enthousiaste medewerkers onder het motto: Samen (ge)woon goed! en op basis van de vier kernwaarden: toegankelijk, alert, betrokken en betrouwbaar.
De medewerkers zijn trots op Woningbelang. Maar geloven ook dat ze iedere dag weer kunnen verbeteren. En daarvoor zijn ambitieuze en klantgerichte mensen nodig. Vanwege het vertrek van de huidige Manager Bedrijfsvoering zijn we op zoek naar een ambitieuze manager die de organisatie nog sterker maakt.

Kijk voor meer informatie op www.woningbelang.nl.

Functie

ALGEMEEN
Als Manager Bedrijfsvoering ondersteun en adviseer je de directie bij de belangrijke strategische keuzes om de geformuleerde doelstellingen te realiseren. Je levert vanuit de MT-functie een bijdrage aan de ontwikkeling van missie, visie en strategisch beleid voor de gehele organisatie. Tevens draag je bij aan het ‘in control’ houden van de organisatie.

De Manager Bedrijfsvoering geeft leiding aan de afdeling Bedrijfsvoering (8 FTE) en is daarbij verantwoordelijk voor het financiële beleid, fiscaliteit, ICT, treasury en het facilitaire beleid binnen de organisatie. De organisatie is volgens de LEAN-methodiek ingericht, dat is ook de basis om continu verbeteringen vorm te geven. Dat betekent dat de manager stuurt op het procesgericht werken.

PROFIEL
Wat kenmerkt de Manager Bedrijfsvoering?
• Deskundigheid om de uitwerking van de bedrijfseconomische strategie, het financieel beleid en de hieraan verbonden beleidskeuzes, ter voorbereiding en besluitvorming, op heldere wijze aan de directeur-bestuurder te rapporteren.
• Actuele kennis over de van kracht zijnde (financiële) wet- en regelgeving.
• Een sterk samenwerkingsgerichte houding naar collega MT-leden met betrekking tot de haalbaarheid, voortgang en realisatie van, aan financiën gerelateerde, projecten en ontwikkelingen.
• 100% inzet en commitment.
• Doelgericht organiseren en coördineren van de werkzaamheden van de afdeling. Ontwikkelen, implementeren en controleren van het afdelingsbeleid en het verzorgen van de uitgangspunten voor de financiële sturing en structuur.
• Het signaleren van verbetermogelijkheden en het realiseren van de vertaalslag naar een zo optimaal mogelijke dienstverlening.
• Faciliteert en coacht medewerkers en voert binnen Bedrijfsvoering het personeelsbeleid uit.
• Draagt zorg voor de ontwikkeling en professionalisering van de afdeling.

Behalve de contacten binnen de organisatie, beweeg je je in een extern netwerk van financiële partijen en strategische partners, zoals de accountant, toezichthouders, (software)leveranciers, banken en verzekeraars. Zowel interne als externe klantgerichtheid is daarbij van belang. In het continu streven naar een zo sterk mogelijke financiële structuur en het borgen van de financiële daadkracht van Woningbelang, signaleer je en anticipeer je doeltreffend op de ontwikkelingen.

Functie eisen

COMPETENTIES
De tactische en strategische Manager Bedrijfsvoering die wij zoeken, is een enthousiaste, energieke, deskundige en ondernemende persoon; heeft een helikopterview en een zeer scherp analytisch denkvermogen en abstractieniveau; is een vakinhoudelijke adviseur voor de Directie en de Raad van Commissarissen; gedreven om de financiële structuur te blijven verbeteren en is creatief in het zoeken naar vernieuwende manieren van inrichting van de processen binnen de afdeling; beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en de verbale vaardigheid om te motiveren.

Je hebt een resultaatgerichte, hands-on manier van werken en geeft de medewerkers de ruimte om zich verder te ontwikkelen, zonder ze uit het oog te verliezen; weet en durft de juiste vragen te stellen, heeft een actieve houding en een goed ontwikkeld gevoel voor de sociale kant waarvoor de organisatie staat.

Naast deze inhoudelijke en sociale vaardigheden zijn we vooral ook op zoek naar een leuke en gezellige collega die een eigen visie heeft en daarvoor staat. Iemand die iedere dag beter wil worden en dus niet bang is ook fouten te maken.

EN VERDER….
beschik je over:
• WO werk- en denkniveau met een financieel-economische richting;
• Managementervaring en uitstekende leidinggevende en coachende vaardigheden;
• Uitstekende advies-¬ en communicatievaardigheden;
• Persoonlijke effectiviteit;
• Ruime kennis van Financiën (en fiscaliteit) binnen de volkshuisvesting of vastgoedsector;
• Kennis van ICT en privacywetgeving;
• Bewustzijn van effecten die keuzes, besluiten en/of activiteiten hebben op de gehele organisatie en onderdelen daarvan; In staat om tussen diverse belangen te kunnen schakelen;
• Het vermogen om bedrijfsbrede projecten te trekken en verbeteringen te realiseren;
• Humor!

Aanbod

Woningbelang hanteert de CAO Woondiensten en biedt daarnaast ook prima aanvullende arbeidsvoorwaarden aan. De functie Manager Bedrijfsvoering (1 fte, 36 uur) is ingeschaald in functieschaal M.

Inlichtingen

PublicSpirit kan je meer informatie verschaffen over deze functie. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Patrick Beterams. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij projectassistente Audrey Valentijn. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 033 – 445 95 45. Je kunt je vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Sollicitatie

Wij verzoeken je uiterlijk vrijdag 1 februari a.s. te reageren.
Je sollicitatie kun je indienen via onze website (www.publicspirit.nl). Vanuit de vacature op de website kun je solliciteren via ‘direct solliciteren’. Je kun hier een motivatiebrief en een cv indienen. Indien je sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging.

Mocht de optie ‘direct solliciteren’ onverhoopt niet werken, dan kun je je sollicitatie ook mailen naar info@publicspirit.nl onder vermelding van het vacaturenummer 6694.

Procedure
PublicSpirit voert in week 6 gesprekken in het kader van de voorselectie en zal de resultaten vervolgens op 11 februari a.s. aan de selectiecommissie van Woningbelang presenteren.

De verdere planning is als volgt:
• 1e selectieronde : woensdag 20 februari
• eventueel 2e selectieronde: dinsdag 26 februari, middag
• arbeidsvoorwaardengesprek: week 9, vóór 1 maart

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit