Loopbaancoaching voor wethouders

Gaat u voor een volgende periode als wethouder of bent u toe aan een nieuwe stap?

Bij het uitdiepen van deze vragen en desgewenst het vinden van een andere uitdaging, zal een maatwerktraject Loopbaancoaching van PublicSpirit u verder helpen!

Al sinds 2010 ondersteunt PublicSpirit professionals in de publieke sector met het Groepsprogramma Loopbaancoaching. Met dit programma wordt elke deelnemer toegerust om zijn of haar persoonlijke koers te bepalen op de arbeidsmarkt. Effectief en succesvol. Voor een eerste oriëntatie, maar ook als het gaat om vervolgstappen.

Het programma helpt u als wethouder met het uitstippelen van een toekomstgericht ontwikkelingstraject om mee te groeien in hun huidige functie of om een vervolgstap te zetten naar een directie-, advies- of managementfunctie binnen gemeenten, provincies, ministeries, woningcorporaties, zorg, onderwijs, welzijn, cultuur.

Uniek programma: interactief en op maat gemaakt

Het Loopbaancoachingstraject van Public Spirit is een uniek programma voor een aantrekkelijke prijs. Compact én compleet. In vier dagen is de deelnemer kundig en vaardig in alles wat doorslaggevend is om de gewenste carrièrestap te kunnen zetten en om op passend niveau succesvol te kunnen acteren op de arbeidsmarkt.

Deelnemers volgen het interactieve programma groepsgewijs en/of individueel, toegesneden op de persoonlijke doelen en behoeften, en zijn afkomstig uit verschillende sectoren van het publieke domein.

De uitvoering is in handen van hooggekwalificeerde trainers met relevante directie-ervaring en gerichte kennis en kunde op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt.

Na afloop hebben de deelnemers een up-to-date en op maat gesneden instrumentarium in handen. Bij afronding van het traject hebben zij:

  • focus op het eigen profiel en loopbaankoers alsmede de meerwaarde van verschillende scenario’s (o.a. met behulp van een talentscan (Birkman) en de loopbaanmodule HRorganizer); en
  • zicht op onderscheidend vermogen (m.b.v. personal branding).

En zijn zij:

  • versterkt in persoonlijk leiderschap, eigen regie en het vormgeven van het transitieproces (met inzet van Kolb, Belbin en Weggeman)
  • geoefend in feedback geven/vragen en presentatie (m.b.v. diverse cv-presentaties); en
  • up-to-date in hun arbeidsmarktvaardigheden (via een workshop LinkedIn door een expert en inzicht in de do’s en dont’s van netwerken, solliciteren en profileren).

 Goede resultaten

Het programma Loopbaancoaching geniet een aantoonbaar rendement: 65 procent van alle deelnemers zet binnen zes tot zestien maanden een effectieve vervolgstap, in lijn met de loopbaankoers die is uitgezet.

Meer weten over loopbaancoaching?

Graag gaan wij vrijblijvend met u in gesprek over het juiste traject dat aansluit bij uw persoonlijke behoefte. Neem daarvoor contact op met een van onze loopbaancoaches via (033) 445 9050 of info@publicspirit.nl.

PublicSpirit