Leden Regionale Mediaraad – Eindhoven

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever Omroep Brabant zoeken wij Leden voor de Regionale Mediaraad: betrokken, nieuwsgierige Brabanders, met interesse in media en die actief willen meebouwen aan hun omroep en affiniteit hebben met maatschappelijke zorg/welzijn, ouderen, etnische- en culturele minderheden of werkgevers.

U kunt reageren tot en met zondag 22 september (ref.nr. 6898).

Organisatie

In een wereld waarin informatie gemakkelijk te verkrijgen – en te publiceren – is, zorgt Omroep Brabant iedere dag voor objectief, betrouwbaar en eigentijds nieuws. Zodat mensen weten wat er speelt in de regio. Trots en vergroeid met Brabant, met resultaat. Deze omroep behoort namelijk tot de grootste, regionale omroepen van Nederland. Vrijwel alles wat in de achtertuin van Brabant gebeurt wordt als eerste gecoverd en via de website en apps – en ook nog steeds via radio en televisie – naar inwoners en anderen doorgegeven. Met jaarlijks ruim 250 miljoen online bezoeken zit deze regionale omroep in de landelijke top 10 van online nieuwsmedia.

Als werkgever wil Omroep Brabant zich profileren als Brabants gemoedelijk, betrouwbaar en betrokken zonder zakelijkheid en alertheid uit het oog te verliezen. De organisatie wordt aangestuurd door een directeur en een hoofdredacteur, deze rapporteren aan de Raad van Toezicht. Verder heeft Omroep Brabant een betrokken Mediaraad. Binnen deze raad zijn een aantal vacatures ontstaan.


Functie

Elke regionale omroep heeft een Regionale Mediaraad. Dit is vastgelegd in de Mediawet. De Mediaraad van Omroep Brabant bekijkt, weegt, toetst en evalueert het redactionele beleid en kijkt of het aanbod van deze actieve omroep wel aansluit bij de ontwikkelingen in de samenleving. Omroep Brabant vindt nieuws, openheid, betrouwbaarheid en verbinding met de Brabanders het allerbelangrijkst, dit geldt ook voor de wijze waarop de Mediaraad haar taak vervult.

Deze Mediaraad bestaat uit 10-12 leden en is betrokken bij wat Omroep Brabant doet en vertegenwoordigt alle geografische regio’s en verschillende doelgroepen/ stromingen in de provincie. De stromingen die de verschillende leden representeren zijn onder meer: sport en recreatie, werknemers, jongeren, ouderen, natuur en landschap, kunst en cultuur en levensovertuiging. Voor een goede afspiegeling van de regionale samenleving zoekt de Mediaraad nieuwe leden die bij voorkeur affiniteit hebben met de stromingen:
• maatschappelijke zorg en welzijn
• ouderen
• etnische- en culturele minderheden
• werkgevers

Samen met de andere leden neem je ten minste viermaal per jaar deel aan bijeenkomsten met de hoofdredactie van Omroep Brabant. Je verdiept je in het mediabeleid en de programmering op hoofdlijnen. Tijdens de bijeenkomsten bespreek je deze en naderhand evalueer je het beleid.
Als lid van de Mediaraad wordt je de kans geboden om mee te denken met en bij te dragen aan Omroep Brabant. Je volgt de kanalen van de omroep; zowel online als via radio en tv. Je verdiept je in het mediabeleid en de programmering op hoofdlijnen en neemt actief deel aan de bijeenkomsten van de Mediaraad.


Functie eisen

Voor deze vacature zoeken wij:

Betrokken, nieuwsgierige Brabanders,
met interesse in media en die actief willen meebouwen aan hun omroep

Om een goede afspiegeling te zijn van de regionale maatschappij zoekt de Mediaraad nieuwe leden die door werk, opleiding of anderszins affiniteit hebben met één van deze onderwerpen: maatschappelijke zorg en welzijn, ouderen, etnische- en culturele minderheden, werkgevers.
Verder belangrijk:
• je woont bij voorkeur in Zuidoost- of Midden-Brabant en volgt het media-aanbod van Omroep Brabant actief;
• je bent geïnteresseerd in het medialandschap en snapt wat het belang is voor onze provincie;
• je hebt een netwerk, bent nieuwsgierig, betrouwbaar, gaat een discussie niet uit de weg en bent besluitvaardig.

Aanbod

De benoemingsperiode is voor een periode van 3 jaar, die verlengd kan worden.
Je ontvangt een onkostenvergoeding van € 100,– per bijgewoonde vergadering en een reiskostenvergoeding van € 0,32 per kilometer.

Inlichtingen

PublicSpirit kan meer informatie verschaffen over functie. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Erik van Kooten. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij projectassistente Karin Mulder, beiden via telefoonnummer 033 – 445 92 94. Je kunt je vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Sollicitatie

Je wordt verzocht te reageren voor maandag 23 september a.s..

PublicSpirit bespreekt de sollicitaties met de selectiecommissie van de Regionale Mediaraad van Omroep Brabant in week 42. Hierna vinden naar verwachting in week 43 en 44 de selectiegesprekken met de selectiecommissie bij Omroep Brabant plaats. De definitieve data voor deze gesprekken volgen z.s.m..

Je sollicitatie kun je indienen via onze website (www.publicspirit.nl). Vanuit de vacature op de website kun je solliciteren via ‘direct solliciteren’. Je kunt hier een motivatiebrief en een cv indienen.

Indien de sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging. Je kunt de sollicitatie ook mailen naar info@publicspirit.nl t.a.v. Erik van Kooten, onder vermelding van het vacaturenummer 6898.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit