Jessie Bekkers-van Rooij: alle talenten inzetten voor volkshuisvesting

Talent aan het woord: Dat is het thema van PublicSpirit voor 2018. Welke mensen maken al jong het verschil? Wat drijft hen; hoe realiseren ze hun ambities? Hoe gaan ze om met hun grote verantwoordelijkheden? We geven in het komende jaar het woord aan tien jonge succesvolle vrouwen en mannen die werkzaam zijn in de werkvelden waarvoor PublicSpirit zich inzet. We verheugen ons erop hun inspirerende verhalen aan u te presenteren op onze website. We geven het woord aan Jessie Bekkers-van Rooij. Lees het interview hier of download de pdf. Ga naar Talent aan het woord voor een overzicht van alle interviews in de reeks.

Sinds ze als studente al tennisles gaf, wist ze dat het haar passie was mensen te laten groeien. De invulling van die ambitie werd concreter via de studies bouwkunde en financiële economie en via een opa die aannemer was en die haar vertrouwd maakte met de wereld van vastgoed. Ze koos ervoor om volkshuisvester te worden. In haar functie directeur-bestuurder van Woonstichting SSW in de gemeente De Bilt combineert Jessie Bekkers-van Rooij haar liefde voor mensen met die voor woningen. Dat doet ze op haar 38ste al tweeënhalf jaar. Zelfbewust, want “als bestuurder moet je vooral weten wie je bent. Als leidinggevende wil ik de mensen laten groeien, de organisatie wil ik klantgedreven en lerend laten werken.”

Omarmen waar je kracht ligt

“Deze baan is voor mij een vervulling van wat ik als mens wil zijn”, zegt Jessie Bekkers-van Rooij in het SSW-kantoor in Bilthoven. “Ik wil iets betekenen voor mensen en daar al mijn talenten voor inzetten. En ik wil anderen inspireren om ook het maximale uit hun talenten te halen, wat die talenten ook zijn.”

Altijd blijven leren

Het is voor Jessie altijd duidelijk geweest dat ze zich professioneel voor maatschappelijke organisaties zou gaan inzetten. Daarom ook vervult zij naast haar functie bij Woonstichting SSW ook commissariaten bij een zorgorganisatie en bij ‘Ruimte voor Ruimte’ van de provincie Noord-Brabant. “De veranderingen die deze tijd met zich meebrengt inspireren mij enorm. Ik wil dan ook altijd blijven leren, ben graag bezig met veranderingen. Het is enorm spannend om de wetenschap te verbinden met de praktijk.

Ik wil sowieso altijd verbindingen tot stand brengen, ook wanneer dat niet direct voor de hand ligt, tussen mensen, omstandigheden en ontwikkelingen. Het moet duidelijk zijn wat ieders rol is in het grotere proces, maar tegelijkertijd moet iedereen de ruimte hebben om nieuwe dingen te bedenken en in praktijk te brengen, en vooral zichzelf te ontwikkelen. Ik vind het geweldig om dat aan te sturen.”

Werken aan je conditie, fysiek en mentaal

Jessie straalt een en al energie uit. Je lichaam in optimale conditie houden hoort erbij om flexibel te blijven, vindt ze. “Ik tennis, loop hard en doe actief mee aan het vitaliteitsprogramma FITTR voor en met alle medewerkers. Dat maakt je hoofd leeg en geeft je ook de kracht voor vernieuwing. Werken aan je conditie en blijven leren, zijn de voorwaarden voor voortdurende innovatie, daar geloof ik in. Daarom ga ik ook regelmatig naar congressen en dergelijke, ook goed om je netwerk te onderhouden. Verder heb ik onlangs een opleiding Bestuurlijk Leiderschap afgerond.

Ik merkte bij SSW dat mensen in het kader van opleiding en ontwikkeling stil hadden gestaan, waardoor ze niet klaar waren voor de noodzakelijke organisatievernieuwing. Daarom hebben we het opleidingsbudget verdrievoudigd. Met andere corporaties in de regio hebben we het uitwisselingsprogramma, KLIMMR , opgezet. Er zijn nu al zo’n 20 corporaties aangesloten. Kennis delen verbindt mensen, voor mij een grote drijfveer. Toen  zich met mijn komst ruim twee jaar geleden een ingrijpende reorganisatie aandiende, waren medewerkers vooral bezorgd of zelfs angstig. Nu bruist het aan alle kanten van de positieve energie. Ik wil dat mensen goed hun werk kunnen doen, eerst zelf nadenken over oplossingen en dan pas hulp vragen. De leidinggevende top is flink uitgedund. Het belangrijkste resultaat is de tevredenheid van de huurders: ze vinden dat we beter luisteren en helpen, zo blijkt uit gesprekken met hen.”

Druk, maar niet te druk

Jessie houdt van structuur, niet alleen voor een organisatie, maar ook thuis. “Mijn man, met een drukke baan als architect, en ik werken allebei een dag thuis en zorgen samen voor onze dochters van 5, 7 en 9 jaar, met ondersteuning van onze wederzijdse ouders. We wonen in Breda en mijn werk is in Bilthoven, dus dat vergt een strakke planning. Om vijf uur loopt voor mij de wekker af. Ik heb het druk, maar niet te druk. Tijd voor reflectie is namelijk essentieel, zeker als directeur-bestuurder. Er is nu stabiliteit in de organisatie, mensen organiseren steeds meer zelf het werk, terwijl de managers een coachende rol hebben.”

“Mijn kernwaarde is dienstbaarheid”

“Als persoon moet je matchen met de organisatie. Een zuiver commerciële  organisatie waar het alleen gaat om geld past bijvoorbeeld niet goed bij mij. Mijn kernwaarde is dienstbaarheid, daarvoor moet je open en altijd betrouwbaar zijn. En transparant zijn in wat je wilt. Laten zien: ‘we willen huurders helpen met goede dienstverlening, daar mag je ons op aanspreken’. Vanuit deze visie geef ik gericht sturing aan de communicatie, inclusief social media. Wanneer huurders – de helft is 55-plus – problemen hebben met computergebruik, dan helpen we ze daarmee. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met cultuurverschillen. En beschikken over een grote sociale intelligentie, als persoon en als organisatie.”

Iedereen is belangrijk

Jessie ziet nog veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling: “Ik wil de organisatie nog verder brengen.” Hoe dan, als alles goed functioneert? Jessie: “We kunnen nog meer gaan betekenen in de regio, bijvoorbeeld meer optrekken met andere maatschappelijke organisaties. Als corporatie horen we nog niet tot de top qua werkwijze, er zijn nog veel verbeteringen mogelijk. Bij het toewijzen van woningen aan bijvoorbeeld statushouders nog beter proberen te letten op evenwicht in de diverse wijken. Ook hebben we nog veel ambities op het gebied van digitale dienstverlening. Met veel plezier volgen we nu allemaal een ICT-training. Het helpt dat ons medewerkersbestand geleidelijk verjongd is. Iedereen is belangrijk in dit proces, van de manager Wonen & Beheer tot onze dame van de catering. Van de receptioniste tot mijn eigen persoon.” Jessie wil initiërend en gelijktijdig dienstbaar zijn aan de processen waar ze invloed op heeft. “Ik sta als dienend leider niet voor niets helemaal onderaan in ons organisatiediagram.”

Mensen trots maken

Welke talenten en omstandigheden hebben jou naar deze functie geleid? Jessie: “Dat ik leiding wilde geven zat er vroeg in. Ik kon goed tennissen en ging al snel tennisles geven. Verder was ik gefascineerd door vastgoed, dat kreeg ik van thuis mee. Mijn opa was aannemer en mijn vader zat ook in de bouw. Aanvankelijk wilde ik architect worden, maar vastgoedontwikkelaar bleek beter te passen. Toen ik klaar was met de studie bouwkunde (in Eindhoven), liep het leven van mijn opa ten einde. Hij werd bediend en zei tegen de pastoor: ‘ik kan nu gaan, mijn kleindochter neemt de bouwkunde van mij over’. Inmiddels studeerde ik financiële economie in Tilburg. Het gaat immers niet alleen om het huren van een huis, maar ook om de woonlasten en de kwaliteit van de omgeving. En de plek van de corporatie in de sociaaleconomische omgeving.

Geleidelijk ging ik van ontwikkelaar (stenen) naar leidinggevende. Ik zag dat de mensen het kapitaal zijn van de organisatie. Medewerkers leveren de toegevoegde waarde in onze dienstverlening. Ook blijf ik altijd op zoek naar innovatie en verbetering, voor mensen en voor de maatschappij. Zo zie ik steeds meer het belang van duurzaamheid: bijvoorbeeld nieuwe woningen zonder gas bouwen. Met andere woorden: ik kan hier nog wel een paar jaar vooruit. Grote loopbaan-vergezichten heb ik niet, ik ben meer een aanhanger van het gezegde ‘schoenmaker, blijf bij je leest.’ Er valt hier nog zoveel te doen, het verschil te maken, eraan bij te dragen dat mensen trots zijn – de huurders op hun huis, de medewerkers op hun werk!”

Wat gun je jouw dochters? Jouw talenten, die jou zo succesvol maken?

Jessie: “Onze dochters zijn alle drie heel verschillend. Ik gun hen dat ze omarmen waar hun kracht en talent ligt, en daar willen wij ook voor zorgen. Ze mogen kiezen waar ze lol in hebben, net zoals mij die mogelijkheid is geboden. Je laten drijven door waar je plezier in hebt: dat spoort vanzelf met je talenten. Iedereen heeft iets toe te voegen aan deze wereld, op elk niveau.”

Download het interview of ga naar Talent aan het woord voor een overzicht van alle interviews in de reeks.

 

PublicSpirit