Domeinmanager Inkomensondersteuning – ‘s-Gravenhage

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever Gemeente Den Haag, Domein Inkomen, Participatie en Voorzieningen zoeken wij een Domeinmanager Inkomensondersteuning.

Je kunt reageren tot en met 29 november a.s. (ref.nr. 7013).

Functie

PROFIEL
Zoek jij een functie waarbij je de dienstverlening voor de burgers die inkomensondersteuning hard nodig hebben echt kan verbeteren?

Wat ga je doen?
Ben jij een ervaren, ondernemende en resultaat gedreven leidinggevende met hart voor het domein inkomensondersteuning? Geeft verbinden met collega’s en partners in de stad en strategische samenwerkingskansen benutten je energie? Weet jij invulling te geven aan leiderschap waarbij Richting, Ruimte, Reflectie, Rekenschap en Relatie centraal staan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

Als domeinmanager stuur je drie afdelingen aan van in totaal circa 300 fte aan medewerkers.
Je bent verantwoordelijk voor het duurzaam (door)ontwikkelen van het domein vanuit een nieuwe visie en positionering om voor mensen een verschil te maken als het gaat om hun financiële situatie. Als domeinmanager ben je tevens lid van het managementteam Inkomen, Participatie en Voorzieningen (IPV) binnen de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met je collega’s uit het managementteam werk je als team samen aan de maatschappelijke problematiek van Haagse burgers.

DE FUNCTIE-EISEN
Wat vragen wij?
Je bent een strategische partner die met het MT inkomensondersteuning richting kan geven aan de veranderbeweging. Soms door het oppakken van deeltaken, soms door mee te denken in de opgave van de collega MT-leden. Je bent positief-kritisch en kan als sparringpartner en (mede)innovator optreden. Uiteraard beschik je over wo werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde wo opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Bestuurskunde of Bedrijfskunde.

Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als manager en kunt sturen op organisatieontwikkeling. Je bent analytisch sterk en bedrijfsmatig scherp. Je hebt inzicht in beleidsprocessen en een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je straalt rust uit en je verbindt en inspireert medewerkers. Je hebt oog voor de ontwikkeling van je medewerkers, je bent duidelijk over wat er verwacht wordt en stimuleert je mensen om het onderste uit de kan te halen.

Het domein sluit aan bij de beweging binnen de dienst SZW die zorgt voor een andere manier van kijken en met elkaar doen; niet de systeemwereld is leidend maar de leefwereld. We noemen dit ook wel het werken vanuit de bedoeling.

DE ORGANISATIE
Het domein Inkomensondersteuning zorgt ervoor dat iedere inwoner van Den Haag de juiste inkomensondersteuning krijgt. We stellen het recht, de hoogte en de duur van deze ondersteuning vast. Zo vormen wij hét Haagse financiële vangnet.

Het domein Inkomensondersteuning is één van de drie domeinen binnen IPV en valt onder de directie Inkomen. Domein Inkomensondersteuning bestaat uit 3 afdelingen:
• De Afdeling Inkomensbeheer & Invordering beheert de uitkeringen van de burgers van wie de bijstandsaanvragen zijn toegekend. Daarnaast worden de vorderingen beheerd en aflossingsafspraken gemaakt met burgers teneinde de openstaande vorderingen te kunnen incasseren.
• De afdeling Inkomensverstrekking & Armoederegelingen draagt zorg voor afhandeling van bijstandsaanvragen en de uitvoering van de Haagse armoederegelingen zoals de Ooievaarspas en de Bijzondere Bijstand.
• De afdeling Handhaving & Fraude heeft een bijzondere plaats binnen de dienst SZW omdat zij zelfstandig bestuursrechtelijke en strafrechtelijke onderzoeken verricht naar cliënten van deze dienst.

Aanbod

Als domeinmanager heb je een veelomvattende en verantwoordelijke functie in een breed speelveld. Je krijgt de gelegenheid om zowel je visie op het domein inkomensondersteuning als je leidinggevende vaardigheden volop te benutten. Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je;
• aanstelling voor één jaar, die we daarna (bij goed functioneren) graag omzetten in een vast dienstverband;
• een maximaal salaris van €6.574,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 14);
• een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.
Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:
• uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
• opname in het ABP-pensioenfonds;
• korting op je ziektekostenverzekering;
• een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.

Inlichtingen

PublicSpirit kan je meer informatie verschaffen over deze functie. Voor inhoudelijke vragen
kun je contact opnemen met Rob van Woerkum. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je terecht bij Yvonne Leeuwis, projectassistente. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 033 – 445 9193. U kunt uw vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Sollicitatie

De search en selectie voor deze functie wordt begeleid door PublicSpirit.

De vacature is opengesteld op 8 november.

Je sollicitatie kan je tot en met 29 november indienen via onze website www.publicspirit.nl. Vanuit de vacature op de website kan je klikken op ‘direct solliciteren’ en een motivatiebrief en een cv indienen. Indien je sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging.

Mocht de optie ‘direct solliciteren’ onverhoopt niet werken, dan kan je je sollicitatie ook mailen naar info@publicspirit.nl t.a.v. de heer Rob van Woerkum, onder vermelding van vacaturenummer 7013.

In week 48 en 49 worden de voorselectiegesprekken gevoerd bij PublicSpirit.

Zodra de data voor de selectierondes bekend zijn zullen deze worden gepubliceerd in dit functieprofiel.

Een selectie-assessment maakt onderdeel uit van de procedure.
Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
Je wordt door ons geïnformeerd over het verloop van je sollicitatie.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit