Directeur Domein Ruimte – Harderwijk

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever Gemeente Harderwijk zoeken wij een Directeur Domein Ruimte.

Je kunt reageren tot en met 19 mei 2019 (ref.nr. 6795).

Organisatie

Harderwijk. Een prachtige, historische Hanzestad, maar ook de stad van het Dolfinarium. Met de Veluwe in de voortuin en water in de achtertuin. Een knusse stad die bruist van gezelligheid en waar je heerlijk culinair kunt genieten aan het Veluwemeer.

Wil jij werken voor Harderwijk? Een stad met bijna 47.000 inwoners met een aantal mooie ruimtelijke opgaven én wijkgerichte vraagstukken Harderwijk heeft belangrijke uitdagingen o.a. op het gebied van wonen, economie en duurzaamheid. In een organisatie waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap? Lees dan verder! Want misschien ben jij wel de nieuwe domeindirecteur Ruimte die wij zoeken.

DE ORGANISATIE
De gemeente Harderwijk streeft naar de beste kwaliteit in dienstverlening. Dat laten we zien door gastvrij, enthousiast en gedreven in te spelen op vragen uit de samenleving. Maar ook in de samenwerking met regiogemeenten en andere partners willen we bewijzen dat wij het verschil maken. Onze kernwaarden zijn open, ondernemend en ontspannen.

We hebben circa 300 medewerkers en kennen een platte organisatiestructuur: een directieteam bestaande uit de gemeentesecretaris/algemeen directeur en drie domeindirecteuren voor vier domeinen: Samenleving, Stadsbedrijf, Bestuur & Organisatie en Ruimte. Binnen de domeinen zijn in totaal 11 teamleiders werkzaam.
Om in te kunnen spelen op de nieuwe rol van de overheid binnen onze samenleving zetten we in op een ‘kleinere’, flexibele overheid die de samenleving faciliteert in plaats van reguleert. Deze overheid functioneert in netwerken met inwoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven en andere overheden.

Op het gebied van bedrijfsvoering en sociaal domein werkt Harderwijk samen met Ermelo en Zeewolde in Meerinzicht.

Het huis van de stad aan de Havendam is sinds 2017 helemaal ingericht voor tijd- en plaats- onafhankelijk werken.

HET DOMEIN RUIMTE EN ONZE UITDAGINGEN
Bij het domein Ruimte werken ongeveer 75 medewerkers aan de ontwikkeling van Harderwijk tot een nog aantrekkelijker stad waar het prettig wonen, werken en verblijven is. In het domein is de expertise op het gebied van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, economie, duurzaamheid, bouwzaken en inrichting van de openbare ruimte samengebracht.

Binnen het domein Ruimte wordt gewerkt in een teamgerichte structuur, waarbij medewerkers zoveel mogelijk samen in het team verantwoordelijkheid nemen voor het teamresultaat. De teams zijn samengesteld rondom een logisch pakket van samenhangende activiteiten: team Ruimtelijke ontwikkeling en Grondzaken, team Duurzaamheid en Wonen, team Economie, Mobiliteit en Erfgoed en team Vergunningen, Toezicht en Handhaving Bouwen.

De grote opgaven voor het domein in de komende jaren liggen voornamelijk op het terrein van het afronden van het grote project Waterfront, het stationsgebied, recreatie en toerisme (Harderwijk is tenslotte een Hanzestad), bedrijvenpark Lorentz III, vitale vakantieparken en natuurlijk de komst van de Omgevingswet.


Functie

Wij zoeken een directeur die een bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van Harderwijk en de Harderwijkse organisatie. Je bent doordrongen van het feit dat we het allemaal doen voor de inwoners, de klanten. Je voelt je integraal verantwoordelijk voor en stuurt op proces en resultaat. Het is voor jou vanzelfsprekend om extra aandacht te besteden aan de processen en projecten die bestuurlijk gevoelig zijn. Je bent stevig en staat voor jouw domein en de mensen en, indien nodig, vorm je een buffer tussen bestuur en medewerkers. Binnen de directie ben je op je plek en stel je je reflectief en verbindend op. Je levert een actieve bijdrage aan gemeente brede onderwerpen en legt daarnaast de verbinding tussen besluiten van de directie en de praktijk binnen jouw domein.

Je bent ook een coach; een coach die een werkstijl creëert waarbinnen de medewerkers gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de resultaten. Kortom, iemand die eigen verantwoordelijkheid, eigenaarschap en ontwikkeling van medewerkers stimuleert, maar ze ook aanspreekt op resultaat, houding en gedrag.

Functie eisen

WAT BRENG JE MEE?

Persoonlijk
Je bent een echte senior: stevig en daadkrachtig, maar ook coachend, mensgericht, toegankelijk, flexibel en empathisch. Je bent positief, hebt relativeringsvermogen en gevoel voor humor, kunt meerdere petten hanteren en deinst er niet voor terug om op te treden of buiten de lijntjes te kleuren. Je bent open en transparant en vind je feedback geven en ontvangen de normaalste zaak van de wereld. Tot slot heb je humor en lef en ben je creatief in de samenwerking met in- en externe partners

Inhoud
Je stuurt, denkt en acteert op hoofdlijnen. Je vindt het vanzelfsprekend dat jouw oriëntatie zowel in- als extern is. Je bent een stevige coach voor de medewerkers, maar fungeert ook als sparringpartner voor het bestuur. Binnen de directie denk je mee over de strategie van de organisatie. Als directeur van het domein Ruimte heb je uiteraard affiniteit met de werkvelden ruimtelijke ontwikkeling, economie, duurzaamheid, mobiliteit en/of bouwen en wonen.

Organiseren
Je bent daadkrachtig, resultaatgericht, inspirerend en bestuursgevoelig. Je begrijpt hoe een gemeente in elkaar steekt en hebt een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Achtergrond
• WO niveau.
• Ruime leidinggevende ervaring.
• Ervaring met cultuurveranderingstrajecten is een pre.
• Gelet op de samenstelling van het team gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw.


Aanbod

Je kunt rekenen op een bedrijfscultuur die informeel, uitdagend en to the point is. Een boeiende klus van 36 uur per week in een dynamische organisatie met leuke collega’s waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Behalve een salaris van max. € 7.215,– bruto per maand (schaal 15) bij een werkweek van 36 uur bieden we flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris). Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Bij normaal goed functioneren wordt een vast dienstverband verleend.

Inlichtingen

De search en selectie voor deze functie wordt begeleid door PublicSpirit. PublicSpirit kan je meer informatie verschaffen over de functie. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met mevrouw mr. Miriam Oosterwijk, senior consultant bij PublicSpirit.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij projectassistente mevrouw Inge Kuipers. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 033-445 9124. Je kunt je vraag ook per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Sollicitatie

De vacature is opengesteld op 3 mei 2019.
Je sollicitatie kun je tot en met 19 mei 2019 indienen via onze website www.publicspirit.nl. Vanuit de vacature op de website kun je klikken op ‘direct solliciteren’ en een motivatiebrief en een cv indienen. Indien je sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging. Mocht de optie ‘direct solliciteren’ onverhoopt niet werken, dan kun je je sollicitatie ook mailen naar info@publicspirit.nl t.a.v. mevrouw mr. Miriam Oosterwijk, onder vermelding van vacaturenummer 6795.

In week 21 en 22 worden de voorselectiegesprekken gehouden bij PublicSpirit.
Op 5 juni a.s. presenteert PublicSpirit de geselecteerde kandidaten aan de gemeente Harderwijk.
De 1e ronde selectiegesprekken zal plaatsvinden op donderdagmiddag 6 juni 2019.
De 2e ronde selectiegesprekken zal plaatsvinden op vrijdagmorgen 14 juni 2019.

Je wordt door ons geïnformeerd over het verloop van je sollicitatie.
Een ontwikkelassessment en het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure en vindt plaats op dinsdag 18 juni 2019.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit