Directeur – Amsterdam

Solliciteer direct

Introductie

Sharing the past, debating the present, creating the future.

Voor onze opdrachtgever Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, zoeken wij een inspirerende en ondernemende directeur; Maatschappelijk topinstituut zoekt wijsheid met vuur.

Reageren kan tot en met woensdag 15 mei a.s. (ref.nr. 6775).

Organisatie

Topinstituut

Atria is een betrouwbaar en dynamisch kennisplatform voor studenten, wetenschappers, beleidsmakers, politici, opiniemakers en het brede publiek. Een team van professionele en bevlogen medewerkers verzamelt, beheert en deelt het erfgoed van vrouwen en verricht gedegen wetenschappelijk en beleidsgericht onderzoek. Atria verdiept zich in een breed scala van onderwerpen zoals: gendergelijkheid, emancipatiegeschiedenis, aanpak gendergerelateerd geweld; doorbreken van stereotypering; de verdeling van arbeid en zorg.

Regelmatig organiseert Atria inspirerende ontmoetingen in de vorm van lezingen, conferenties, workshops en trainingen rondom resultaten van eigen onderzoeken en relevante sprekers. Als erfgoedinstelling beheert en benut Atria een schat aan kennis en bronnen over de nationale en internationale geschiedenis van organisaties en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de emancipatie van vrouwen.

De vele initiatieven en media-uitingen worden mede gevoed door het unieke archief en de bijzondere erfgoedcollectie.

Functie

Verder bouwen met wijsheid en vuur

• Atria zoekt een nieuw gedreven boegbeeld dat met het team vorm geeft aan haar toekomst. Een directeur-bestuurder met een dynamische, verbindende en inspirerende persoonlijkheid, met leiderschaps- en managementcapaciteiten, een goede visie op HR en gevoel voor financieel management van een programma-organisatie.
• De nieuwe directeur-bestuurder kan gemakkelijk nationaal en internationaal aansluiting maken met de academische wereld, politiek en media. We zoeken een charismatische bestuurder die in staat is nieuwe projecten en (wetenschappelijke) financiering te verwerven op het gebied van gender, emancipatie en vrouwengeschiedenis. De nieuwe bestuurder weet ook buiten de huidige subsidiekanalen bronnen aan te boren.
• Atria wil de hechte banden met wetenschap en kennis van onderzoek op het gebied van gender en emancipatie verder ontwikkelen en scherp oog houden voor wat er in de samenleving gebeurt. We zoeken een strategische denker die tegelijkertijd een uitgesproken diplomaat durft te zijn over de agenda van Atria. Affiniteit met innovatief ondernemerschap is een absolute pré.
• De nieuwe bestuurder kan generaties verbinden en zal werken aan de zichtbaarheid en impact van Atria bij nieuwe groepen. Zo zal Atria nog verder uitgroeien tot een ontmoetingsplek en kennisplatform voor wetenschappers, politici, ondernemers, beleidsmakers, journalisten, opinieleiders, die gendergelijkheid en emancipatie een warm hart toedragen.

Functie eisen

Onze ideale kandidaat
• Heeft ervaring en kennis van de thema’s en werkveld van Atria
• Heeft een intersectionele blik en sensitiviteit voor de thema’s die leven en gaan spelen op het gebied van emancipatie en de vrouwenbeweging
• Heeft goede kennis van de erfgoedsector en heeft oog voor belang van digitalisering van historische informatie
• Brengt en stimuleert ondernemerschap en heeft een frisse blik op actuele thema’s.
• Is politiek vaardig en opereert gemakkelijk en effectief in velden met verschillende belangen
• Is een uitstekende netwerker en kan samenwerken met verschillende coalities
• Ontwikkelt en onderhoudt netwerken voor fondswerving
• Is bekend met fundraising en subsidiestelsels
• Spreekt jongeren aan en verbindt generaties op de thema’s van Atria

Aanbod

De functie is gewaardeerd in schaal 14 CAO Sociaal Werk.
Aanstelling vindt plaats voor een jaar en wordt bij goed functioneren omgezet in een vaste aanstelling.

Inlichtingen

De search, werving en selectie voor deze functie wordt begeleid door PublicSpirit.

Zie ook onze wervingsvideo https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6529349719397847040

Joan Nunnely, senior consultant en Roel Wever, directeur bij PublicSpirit, kunnen je meer inhoudelijke informatie geven over de functie. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij projectassistent Diana van de Meent. Je kunt ons bereikbaar via telefoonnummer 033 – 44 59 193.

Planning
De vacature is opengesteld op donderdag 25 april 2019. Je kunt reageren tot en met woensdag 15 mei 2019. Na deze datum wordt je sollicitatie in reserve genomen.

PublicSpirit voert in week 21 en 22 de gesprekken in het kader van de voorselectie en zal de resultaten in week 23 aan de selectiecommissie presenteren. Vervolgens vinden naar verwachting op 12, 14 en 27 juni de selectiegesprekken met de selectiecommissie bij Atria plaats.

Een assessment en/of een integriteitsscan kan deel uitmaken van de procedure.

Een referentieonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Sollicitatie

Je sollicitatie kun je indienen via onze website www.publicspirit.nl. Je kunt hier je motivatiebrief en een cv uploaden. Indien je sollicitatie correct door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit