Assetmanager – Zwijndrecht

Solliciteer direct

Introductie

Voor onze opdrachtgever Woonkracht10 zoeken wij een gedreven Assetmanager die zich herkent in de ambities en de doelen die Woonkracht10 zich heeft gesteld en die met nieuwe, innovatieve ideeën en concepten anderen kan inspireren.
Je kunt nog reageren (ref.nr. 7061).

Functie

ASSETMANAGER BIJ WOONKRACHT10
Thuis Geven. Dat is het motto van Woonkracht10 in de Drechtsteden. Zij ziet het als haar maatschappelijke opdracht om Thuis te Geven aan mensen in de Drechtsteden voor wie een woning in de vrije huurmarkt niet altijd vanzelfsprekend of minder gemakkelijk bereikbaar is.
Woonkracht10 zoekt een gedreven Assetmanager die zich herkent in de ambities en de doelen die zij zich heeft gesteld en die met nieuwe, innovatieve ideeën en concepten anderen kan inspireren.

Algemeen:
Het team vastgoedsturing binnen Woonkracht10 bestaat uit een portefeuillestrateeg, drie assetmanagers en een gebiedsontwikkelaar. Vanwege een interne stap van een van de assetmanagers, is deze vacature ontstaan.
Je legt verantwoording af aan het bestuur en ontvangt functionele aansturing van de senior assetmanager. Je collega’s binnen het team vastgoedsturing en de drie gebiedsregisseurs zijn je directe sparringpartners, en samen geef je sturing aan de uitdagende ambities en opgaves van Woonkracht10. Daarbij worden investeringen zorgvuldig afgewogen tussen het vastgoedbelang, de vermogenspositie en het maatschappelijk belang.

Resultaatgebieden:
De drie belangrijke resultaatgebieden zijn:
1. Doorvertalen van de wensportefeuille naar complexstrategie plannen
2. Regie voeren
3. Informatie en rapportage.

Om dit te bereiken zijn onder andere de hieronder genoemde aspecten van belang:
– opstellen van wijkplannen die in lijn zijn met de portefeuillestrategie;
– opstellen van complexstrategieplannen in samenwerking met de gebiedsregisseur;
– opstellen van (des)investeringsvoorstellen met verantwoordelijkheid voor het eerste investeringsbesluit (startbesluit) alsook rendementsanalyses voor vastgoedbeslissingen;
– betrekken van en zorgen voor draagvlak bij zowel externe als interne stakeholders;
– monitoren van de voortgang van vastgoedprojecten;
– monitoren van prestaties van complexen in exploitatie waarbij je stuurt op optimaal financieel en maatschappelijk rendement;
– bijdragen leveren aan de waardering van de portefeuille op basis van marktwaarde in verhuurde staat;
– beheren en actualiseren data in tools voor assetmanagement;
– berekenen, analyseren en rapporteren over gerealiseerde rendementen op complexniveau.

PROFIEL
Woonkracht10 zoekt een gedreven persoon die zich herkent in de ambities en de doelen die zij zich heeft gesteld. Iemand die buiten gebaande paden kan denken en met nieuwe, innovatieve ideeën en concepten anderen kan inspireren. Je reflecteert van nature waardoor het uiteindelijke resultaat of product beter wordt. Enerzijds werk je zelfstandig en anderzijds zoek je mensen op om te sparren en te reflecteren om samen iets moois neer te zetten. Dat doe je zowel intern als extern.

De assetmanager beschikt verder over de volgende kwaliteiten en talenten:
• Je hebt minimaal HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met relevante vastgoedopleidingen.
• Je hebt verstand van vastgoed en financiën, gericht op woningbouw.
• Je bent sterk analytisch ingesteld, kunt gemakkelijk interpreteren, analyseren en strategie vertalen naar complexplannen.
• Je hebt een externe oriëntatie en begrijpt wat stakeholdermanagement inhoudt.
• Je hebt een sociaal hart met een intrinsieke motivatie om binnen een maatschappelijke organisatie actief te zijn.
• Je bent een frisse denker die denkt in mogelijkheden en kansen.
• Je hebt uitstekende communicatie vaardigheden, weet mensen voor je te winnen, verbindingen te leggen en draagvlak te creëren.
• Je onderneemt concrete en gerichte acties om doelstellingen te behalen of te overstijgen en gaat daarin planmatig te werk.
• Je bent je bewust van de effecten die keuzes, besluiten en/of activiteiten hebben op de organisatie, haar klanten en omgeving.

AANBOD
Woonkracht10 hanteert de CAO Woondiensten en biedt daarnaast een aantrekkelijk pakket met aanvullende arbeidsvoorwaarden waaronder een persoonlijk ontwikkelbudget. Deze functie (1 fte, 36 uur) is ingeschaald in functieschaal K.

ORGANISATIE
In 1912 zijn we opgericht om goede huisvesting te verzorgen voor mensen die daar zelf niet in konden voorzien. Ruim honderd jaar later is daarin niets veranderd, al zien we fijn wonen tegenwoordig breder dan destijds. Schoon, heel en veilig beschouwen we als basis dienstverlening. We streven naar een gevarieerde buurt waar mensen met verschillende leefstijlen en inkomens samenleven en stemmen ons aanbod af op de maatschappelijke en demografische ontwikkelingen in ons werkgebied. De kernwaarden die ons drijven zijn betrokken, ondernemend, verbindend en klantgericht. Deze waarden vormen het DNA van Woonkracht10 en zijn het kompas voor gewenst gedrag. Wij vragen van onze mensen inzet, lef en professionaliteit om te bouwen aan een stevige, originele en klantgerichte organisatie.

Het afgelopen jaar hebben we het Thuis Geven inhoud gegeven door ons te focussen op vier pijlers:
1. Oog voor de klant (Woongeluk) – Afstemmen op verwachtingen en dialoog met enthousiaste klanten en stakeholders.
2. Goede beheerkracht (Woongenot) – Met hart voor mensen rust, zekerheid en veiligheid bieden.
3. Solide vastgoedstrategie (Woontrots) – Garanderen van goede, betaalbare woningen in een nette buurt.
4. Adequaat rentmeesterschap (Woonwaarde) – Bewaken van toekomstbestendige woningvoorraad door kosteneffectieve inzet van middelen.
Het is de taak van Woonkracht10 om de balans te bewaken en Thuis te Geven op alle vier de pijlers.

Ter realisatie van een solide vastgoedstrategie hebben we in de organisatie ruimte gemaakt voor een portefeuillestrateeg, 3 assetmanagers, een gebiedsontwikkelaar en 3 gebiedsregisseurs die gezamenlijk de beleidsachtbaan op vastgoedsturing in beweging brengen. Daarin biedt de portefeuillestrategie de kaders. Deze is in 2016 voor het eerst opgesteld en in 2018 herijkt op de duurzaamheidsopgave. Belangrijke aandachtspunten in die strategie zijn de huurontwikkeling op de DAEB-voorraad (in relatie met woonlasten), de toenemende druk om ook lage middeninkomens te bedienen, de toenemende vergrijzing en de structurele verjonging van de portefeuille. We zitten vol met ambities en hebben een jaarlijkse investeringsopgave van zo’n 30-35 miljoen. Daarmee ligt er een mooie uitdaging waar de nieuwe assetmanager veel van zijn of haar ervaring en enthousiasme in kwijt kan.

Woonkracht10 biedt een thuis aan circa 11.500 huishoudens in vier gemeenten in de regio Drechtsteden. De 105 fte zijn verdeeld over de afdelingen Wonen, Vastgoed, Financiën en Staf.
Kijk voor meer informatie op www.woonkracht10.nl.

Inlichtingen

PublicSpirit kan je meer informatie verschaffen over deze functie.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Patrick Beterams, senior consultant. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij projectassistente Audrey Valentijn. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 033 – 445 95 45. Je kunt je vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Sollicitatie

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacaturetekst? Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren via onze website (www.publicspirit.nl).

Je kunt reageren tot en met maandag 6 januari a.s.
Vanuit de vacature op de website kun je reageren via ‘direct solliciteren’. Laat daar je motivatiebrief (met vermelding van vacaturenummer 7061) en een cv achter. Na ontvangst van je reactie krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging.

De planning van de procedure ziet er als volgt uit:
• Sluiting reactietermijn: ma. 6 januari
• Voorselectie(-gesprekken) PublicSpirit: di. 7 januari, do. 9 januari, ma. 13 januari
• Presentatie cv’s aan selectiecommissie: di. 14 januari
• 1e selectieronde : ma. 20 januari a.s., tussen 10.30-13.30 uur
• 2e selectieronde: wo. 22 januari a.s., tussen 10.00-13.00 uur
• Referenties en assessment: 2e helft januari
• Arbeidsvoorwaardengesprek: 2e helft januari

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

PublicSpirit