Directeur

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio, Goes, Zeeland
Voor Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio zoeken wij een Directeur. Als directeur ben je het boegbeeld van de organisatie. Je weet wat er speelt binnen het sociaal domein en je staat bekend om je verbindende leiderschapsstijl. Reageren is mogelijk tot en met woensdag 1 juni a.s. (ref.nr. 7719)

SMWO staat voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen

Organisatie en opgave

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) is een brede welzijnsorganisatie die diensten levert op het gebied van maatschappelijk werk, cliëntondersteuning, welzijn, sport en bewegen binnen de hele Oosterschelderegio. Onder andere aan de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Tholen en Schouwen-Duivenland. Maar ook voor organisaties in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Hierbij wil SMWO midden in een samenleving staan waarin iedereen mee kan doen!

SMWO heeft de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De dienstverlening is verbreed en uitgebreid. Naast het welzijnswerk en het maatschappelijk werk, wordt ondersteuning geboden aan alle mensen met en zonder een beperking. Daarnaast is het aantal projecten fors uitgebreid (en vormt inmiddels 20% van de dienstverlening). Onder andere hierdoor is SMWO gegroeid van 70 naar circa 150 medewerkers en ongeveer 400 vrijwilligers.

De organisatie hecht veel waarde aan goed werkgeverschap en dat mensen met plezier werken. Er wordt daarom ook veel aandacht besteed aan het bieden van goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een actueel vitaliteitsprogramma en generatiepact. Medewerkers werken graag bij SMWO, de lijnen zijn kort en er is veel ruimte voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Er is grote betrokkenheid en toewijding en er is grote trots op hun vakmanschap.

Ook bij externe partners is SMWO een gekende speler en is de waardering voor de geleverde dienstverlening groot.

De kernwaarden van SMWO zijn: doelgericht, uitdagend, toegewijd, voor iedereen en samenwerkend.

Op basis hiervan kunnen medewerkers hun handelen richting geven met als doel ‘een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen’.

Bekijk de bedrijfsfilm op de website www.smwo.nl!

 

Ambities

Het Meerjarenbeleidsplan is een plan waarin de ambitie voor de komende jaren staat en is vormgegeven langs drie sporen:

 • Werken in de wijk: we zijn daar waar het gebeurt, dichtbij onze klanten: de inwoners.
  We zijn de ogen en oren van de gemeenten in wijken en dorpen.
 • Werken aan positieve gezondheid: het bijdragen aan het vermogen van mensen om – vanuit het principe van regie – met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Kwetsbare mensen hebben hierbij specifiek onze aandacht.
 • Werk aan de winkel: SMWO is een flexibele en wendbare organisatie in de regio waar niemand omheen kan. We bieden maatwerk aan klanten en opdrachtgevers waarbij vakmanschap en expertise van medewerkers cruciaal zijn, evenals kwalitatief goede zorg.

Het Meerjarenbeleidsplan is ook te lezen op de website.

Wat ga je doen?

SMWO is een stichting met een stichtingsbestuur van 7 leden. De komende periode zal SMWO overgaan naar een Raad-van-Toezichtmodel. Als directeur ben je het boegbeeld van SMWO en word je statutair bestuurder van de stichting. Daarmee draag je de eindverantwoordelijkheid voor de algehele gang van zaken en de realisatie van de doelstellingen zoals afgesproken met de opdrachtgevers. De directeur wordt ondersteund in zijn of haar taak door regiomanagers en manager bedrijfsvoering.

Hierbij zijn de volgende resultaatgebieden van belang:

 • leidinggeven aan het ontwikkelen, herijken en uitvoeren van een adequate strategie voor de organisatie binnen de afgesproken beleidskaders en realiseren van de daaruit voortvloeiende veranderingen;
 • zakelijk, kostenbewust en ondernemend opereren ten behoeve van de realisatie van de doelstellingen van de stichting;
 • stimuleren van de ontwikkeling van de samenwerking tussen SMWO, haar opdrachtgevers en de samenwerkingspartners;
 • het leidinggeven aan de organisatieontwikkeling en de daarbij gewenste organisatiecultuur.

Profiel voor de directeur

Als directeur ben je het gezicht van de organisatie en ben je in staat om de positie van SMWO verder uit te bouwen en te versterken. Je wordt graag gezien in de relevante netwerken en weet met tact te lobbyen en de belangen van de organisatie te behartigen. Je bent gericht op resultaat en samenwerking. Je staat bekend om jouw verbindende leiderschapsstijl die de mensen waarmee je werkt inspireert en uitnodigt om feedback te geven. Je weet wat er speelt in het sociaal domein en weet de organisatie daarin goed te positioneren. Je bent analytisch en een strategisch denker en maakt keuzes die passen bij de interne en externe ontwikkelingen. Je stuurt vanuit visie op (inhoudelijke) hoofdlijnen en weet de noodzakelijke prioriteiten te stellen en te communiceren. Je geeft vertrouwen en neemt beslissingen op argumenten en hecht daarbij aan transparantie. Je hebt een sociaal hart, bent toegankelijk en open en je bent oprecht betrokken bij de medewerkers.

Als je daarnaast nog aan onderstaande aspecten voldoet pas je perfect in het plaatje:

✓  academisch werk- en denkniveau en aantoonbaar succesvol met het leidinggeven aan een vergelijkbaarcomplexe organisatie in een eindverantwoordelijke rol;
✓  gedegen kennis van en inzicht in bedrijfsvoering en HR met gevoel voor risicobeheersing;
✓  visie op en ervaring met (implementatie van) organisatieontwikkeling;
✓  inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen.
✓  Ervaring met werken in een organisatie die direct in contact staat met de burgers is een pré.
✓  Binding met Zeeland, een actief netwerk in de regio en/of woonachtig in de regio is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

De functie van directeur is gewaardeerd in schaal 14 van cao Sociaal Werk.

Meer informatie

PublicSpirit kan meer informatie verschaffen over deze functie.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Brenda Kamps, senior consultant. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Femke van der Wilk, projectassistente. Beiden zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer van PublicSpirit, 033 – 445 90 50.

Je kunt je vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Solliciteren

Je kunt reageren tot en met woensdag 1 juni aanstaande.

Je sollicitatie kun je indienen via onze website (www.publicspirit.nl).
Vanuit de vacature op de website kun je via ‘direct solliciteren’ je motivatiebrief en cv (met vermelding van vacaturenummer 7719) indienen.
Indien je sollicitatie door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging per e-mail. Mocht je geen ontvangstbevestiging ontvangen, dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. Interne en externe kandidaten worden gelijkgesteld in de procedure.

Planning

 • Publicatie : 13 mei 2022
 • Reactietermijn : t/m 1 juni
 • Voorselectiegesprekken door PublicSpirit : t/m 13 juni
 • Presentatie sollicitaties bij SMWO : 16 juni
 • 1e ronde selectiegesprekken : 20 juni
 • Mogelijk 2e ronde en assessment : n.t.b.
 • Gesprek met voltallig Bestuur : vr. 8 juli, 15.00-16.30 uur
 • Arbeidsvoorwaarden en benoeming : z.s.m.
 • Start nieuwe directeur : per 1 september (of z.s.m. daarna)

 

Direct solliciteren