Programmamanager / strategisch adviseur Wonen & Zorg

BMC adviesgroep Wonen, Zorg en Veiligheid, Amersfoort, Utrecht
BMC adviesgroep Wonen, Zorg en Veiligheid is op zoek naar een programmamanager / strategisch adviseur Wonen & Zorg. Ben jij die zijn/haar sporen in het werkveld (Sociaal Domein – Wonen & Zorg) ruimschoots heeft verdiend? Je kunt reageren tot en met zondag 22 mei aanstaande (ref.nr. 7665).

“Wat ik mooi vind aan werken bij de adviesgroep Wonen, Zorg en Veiligheid van BMC is dat wat wij doen heel tastbaar is en écht impact heeft op de inwoners én de samenleving."

Programmamanager / strategisch adviseur Wonen & Zorg

Binnen het Sociaal Domein van BMC is de adviesgroep Wonen, Zorg en Veiligheid  gespecialiseerd in vraagstukken rond kwetsbare inwoners waarbij sprake is van complexe problematiek. Het gaat dan bijvoorbeeld over thema’s als beschermd wonen, maatschappelijke opvang en het scheiden van wonen zorg. Leden van de adviesgroep doen dan ook altijd opdrachten waarvoor verschillende expertises nodig zijn. De vorm waarin je als BMC’er werkt is divers; dat kan bijvoorbeeld zijn in de rol van programmamanager, strategisch adviseur, organisatie-adviseur interimmanager of –directeur. Vanuit het Sociaal Domein wordt nauw samengewerkt met het fysiek domein, woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen.

De adviesgroep breidt uit en is nu op zoek naar betrokken en enthousiaste collega’s met kennis en ervaring op het gebied van Wonen & Zorg!

“Wat ik mooi vind aan werken bij de adviesgroep Wonen, Zorg en Veiligheid van BMC is dat wat wij doen heel tastbaar is en écht impact heeft op de inwoners én de samenleving. Ik krijg er iedere dag weer energie van het feit dat ik een wezenlijke bijdrage lever aan het welzijn van kwetsbare inwoners. Vragen van onze klanten, vaak gemeenten of regionale samenwerkingsverbanden, gaan bijvoorbeeld over woonzorgvisies of de regionale woonopgave. Ik voel zelf een grote en brede betrokkenheid bij dit soort opdrachten, want mede door mijn inzet krijgt het begrip ‘inclusieve samenleving’ handen en voeten.”

Sociaal-demografische ontwikkelingen hebben een sterke invloed op de woning- en zorgmarkt in Nederland en deze markt staat al jaren onder grote druk. Dat stelt gemeenten voor de opgave om vanuit verschillende beleidsterreinen tot passende oplossingen te komen. BMC helpt gemeenten bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van hun strategische woonzorgvisie of de opzet van wijkgerichte aanpak. Ook ondersteunen we bij de doordecentralisatie van beschermd wonen  en de beweging van beschermd wonen naar beschermd thuis. Ook ondersteunen we netwerken van onder meer gemeenten, provincies, woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen in (boven)regionale woonopgaven. Als programmamanager / strategisch adviseur Wonen & Zorg trek je in dit soort vraagstukken vaak samen op met collega’s uit andere adviesgroepen. Bijvoorbeeld collega’s met expertises in het fysieke domein, de woningcorporatiesector en de zorg. Qua type opdrachten kun je denken aan conceptontwikkeling, schrijven van visies voor gemeenten en organisaties en het ‘hands on’ betrokken zijn bij de uitvoering van verandertrajecten. Je bent vanuit BMC werkzaam voor verschillende opdrachtgevers, in verschillende rollen zoals (beleids-)adviseur, projectleider, procesbegeleider, verandermanager, kwartiermaker, directievoerder en bestuurlijk verantwoordelijke.

Kortom: als programmamanager / strategisch adviseur Wonen & Zorg bij BMC werk je altijd aan toonaangevende en impactvolle opdrachten. Er wordt, zowel in opdrachten als buiten opdrachten om, nauw samengewerkt met betrokken collega’s die allen het verschil willen maken vanuit de waardegedreven kern ‘meer burgerschap voor de cliënt en inwoner’.

Als programmamanager / strategisch adviseur Wonen & Zorg ben je een ervaren, toonaangevende adviseur, die zijn/haar sporen in het werkveld (Sociaal Domein – Wonen & Zorg) ruimschoots heeft verdiend. Je bent bekend met het reilen en zeilen van overheids- en andere relevante organisaties in het werkveld van wonen en zorg. Je kent het krachtenveld, weet hoe het Sociaal Domein in elkaar steekt en bent bekend met de netwerken op strategisch niveau. Je beschikt ook over een sterk, actueel netwerk dat je in kunt inzetten om opdrachten voor jezelf en/of collega’s te genereren.

Je neemt het voortouw bij het nog meer op de kaart zetten van BMC in het externe veld.

Samen met jouw collega’s in de adviesgroep breng je mensen en werelden bij elkaar, kom je tot creatieve en nieuwe oplossingen en zie je ontwikkelingen en kansen in de markt. Je schakelt snel op vragen en actualiteiten uit de markt en weet je weg – zowel intern als extern – hierin te vinden en adequaat op te reageren.

Dit is een rol met veel uitdaging, dynamiek én kansen in de inspirerende omgeving van een organisatie die écht hart heeft voor de publieke zaak.

Voor meer informatie over de organisatie: https://www.bmc.nl/

Het Profiel

De ideale kandidaat

 • beschikt over (toonaangevende) kennis van en visie op de inhoud, dynamiek en uitdagingen binnen het Sociaal Domein en meer specifiek op het terrein van wonen en zorg en heeft hierin ook aantoonbaar zijn/haar sporen verdiend;
 • heeft minimaal een HBO+ werk- en denkniveau;
 • heeft visie op waardegedreven werken en vindt het belangrijk dat zijn/haar bijdrage relevant is en altijd impact maakt voor inwoner en cliënt;
 • weet ontwikkelingen in de markt te vertalen naar kansen voor BMC;
 • is bekend met het publieke domein, heeft een goed netwerk, kennis van het adviesvak en heeft bij voorkeur ervaring als extern adviseur/consultant;
 • doet het graag ‘samen’, heeft oog voor mensen en is een teamplayer die er zorg voor draagt dat zaken écht voor elkaar komen;
 • is een stevige persoonlijkheid die in staat is om zaken voor het voetlicht te brengen, keuzes te (doen) maken en wat nodig is in gang te zetten;
 • is in staat vanuit een organisatievisie te redeneren en bevordert samenhang van beleid op organisatieniveau;
 • is verbindend, duidelijk, toegankelijk, en beschikt over voldoende vermogen om te kunnen relativeren.

Over BMC

In 1986 is BMC opgericht vanuit de overtuiging dat de bedrijfsvoering binnen de overheid kon worden verbeterd. In 35 jaar is BMC uitgegroeid tot een gerenommeerd adviesbureau en hebben wij samen met onze opdrachtgevers veel bijzondere verbeterpraktijken ontwikkeld.

BMC wil een ‘top of mind’ positie bij opdrachtgevers in de publieke sector hebben en een toonaangevend adviesbureau zijn.

BMC draagt bij aan het realiseren van effectieve, krachtige oplossingen voor uitdagingen in de publieke sector. Met raad en daad: advies dat anticipeert op nieuwe ontwikkelingen én praktische implementatie. Hierbij staat het maatschappelijk resultaat voor de inwoner, de leerling en de cliënt centraal.

Hoogwaardig advies en implementatie met daadkracht
BMC voert hoogwaardige onderzoeks- en adviesopdrachten uit binnen 17 werkvelden in de publieke sector waaronder het Sociaal domein en is partner van gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties, culturele instellingen en meer. Bij BMC werken zelfstandige adviseurs met een groot hart voor de publieke zaak.

Daarnaast biedt BMC ondersteuning bij de implementatie van verbeteringen in beleid en uitvoering. Zo is BMC de partner op het gebied van werving en selectie, ook op executive level, en zijn er deskundige mensen in dienst voor interim- en veranderopdrachten.

BMC faciliteert ook een groot aantal opleidingsactiviteiten voor haar opdrachtgevers en professionals in de publieke sector.

Betrokken ondernemen
In het kader van ‘betrokken ondernemen’ geeft BMC de opgedane kennis uit de dagelijkse adviespraktijk terug aan de sector in debatten, intervisiebijeenkomsten, trainingen, workshops en masterclasses. BMC is inhoudelijk hoofdsponsor van veel branche- en beroepsverenigingen en verbindt zich graag aan maatschappelijke initiatieven van de opdrachtgevers.

Bekijk de bedrijfsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=OE3KE_qtbNg&t=18s

Arbeidsvoorwaarden

De bedrijfscultuur is informeel en uitdagend. BMC werkt zoveel mogelijk digitaal en kent een flexibel kantoorconcept. Het kantoor is volgens dit concept ingericht.

Het salaris is marktconform, afhankelijk van de ervaring die je meebrengt.

BMC heeft een Individueel Keuze Budget en een mobiliteitsregeling.

De arbeidsomvang is bespreekbaar.

Meer informatie

PublicSpirit kan je meer informatie verschaffen over de functie. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annemieke Hoefakker of Carine Leemereise, senior consultants bij PublicSpirit. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij projectassistente Diana de Groot.

Zij zijn bereikbaar via het algemene nummer van PublicSpirit: 033 – 445 90 50.

Je kunt je vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Solliciteren

De search en selectie voor deze functie worden begeleid door PublicSpirit.

Je sollicitatie (ref.nr. 7665) ontvangen wij graag voor zondag 22 mei 2022.

Planning procedure

 • Reactietermijn : uiterlijk zondag 22 mei 2022.
 • Voorselectiegesprekken bij PublicSpirit : week 21 & 22.
 • Presentatie sollicitaties kandidaten bij BMC : week 22.
 • Selectiegesprekken 1e ronde : week 23.
 • Selectiegesprekken 2e ronde : week 24.
 • Referenties en arbeidsvoorwaarden : week 24.
 • Benoeming : aansluitend.

Je sollicitatie kun je indienen via onze website (www.publicspirit.nl). Vanuit de vacature op de website kun je via de optie ‘direct solliciteren’ een motivatiebrief en een cv uploaden. Vermeld in je motivatiebrief het vacaturenummer: 7665.

Als je sollicitatie door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging per e-mail. Mocht je geen ontvangstbevestiging hebben ontvangen, neem dan contact met ons op.

Direct solliciteren