Directeur – bestuurder

ATARO BV, Zevenaar, Gelderland
Ben jij de ondernemende directeur-bestuurder met lef en een ‘sociaal hart’ die wij zoeken? ATARO BV zoekt per 1 maart aanstaande een betrokken directeur-bestuurder, die met drive en charisma de strategische koers van ATARO BV vaart. U kunt reageren tot en met zondag 30 januari aanstaande.

Beleving, daar doen wij het voor!

ATARO BV

Per 1 januari 2016 is door het verzelfstandigen van een deel van de gemeentelijke organisatie van de gemeente Zevenaar, een nieuw sportbedrijf ontstaan: ATARO BV. Deze organisatie, waarvan de gemeente 100% aandeelhouder is, heeft zich reeds geworteld in de samenleving in de Liemers. Een onderzoek van de rekenkamer van de gemeenteraad van Zevenaar heeft in 2019 bevestigd dat de verzelfstandiging succesvol is en er doorgroeimogelijkheden liggen voor dit sportbedrijf.

ATARO BV is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van gemeentelijke sportvoorzieningen, het verzorgen van zwemonderricht en is hét sportloket van de gemeente geworden. Naast sport heeft het nieuwe bedrijf zich verder gespecialiseerd in het professioneel en innovatief ondernemerschap waar het gaat om beheer, onderhoud en exploitatie van maatschappelijke accommodaties. In samenwerking met sport-, onderwijs- en welzijnsorganisaties wordt contact gezocht, vanuit beheerfacetten, met combinatie-functionarissen. De contacten zullen eveneens worden aangewend om op activiteitenniveau elkaar te versterken. Sportbedrijf ATARO BV is dé samenwerkingspartner in de regio geworden.

De organisatie heeft een formatie van 28 FTE. De begroting heeft een omvang van circa € 2,5 miljoen. ATARO heeft een BV als rechtsvorm. Als bestuursmodel is gekozen voor het zgn. model van Raad van Commissarissen. De organisatie kent daarmee statutair twee bestuursorganen: de (statutaire) directie en de Raad van Commissarissen. Gekozen is voor de aanstelling van een directeur/bestuurder. De directie wordt benoemd door de Raad van Commissarissen. De leden van de Raad van Commissarissen worden benoemd door de Gemeente Zevenaar als aandeelhouder van de BV.

De directie doet voorstellen over de koers en richting van de organisatie. De Raad van Commissarissen ziet er op toe dat de directie haar taken op een adequate manier uitvoert op basis van een directiereglement. Belangrijke beleidsbeslissingen behoeven de goedkeuring van de Raad van Commissarissen. De Governance-code Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening wordt gevolgd.

Functie directeur-bestuurder ATARO BV

De dagelijkse besturing van de organisatie is de verantwoordelijkheid van de directeur-bestuurder. Hij/zij is eindverantwoordelijk voor de inhoudelijke en financiële prestaties van ATARO BV. Als directeur-bestuurder ben je het eerste aanspreekpunt voor de Raad van Commissarissen.

ATARO BV is toe aan de volgende stap om zich, op innovatieve en energieke wijze, verder te ontwikkelen. Om deze volgende stap te realiseren, is het intern van belang dat de ambities en personele bezetting en inzet op elkaar worden afgestemd, het portfolio van activiteiten en projecten wordt doorontwikkeld en kennis wordt gedeeld.

Voor het vergroten van de verbinding en de versterking van de organisatie is zichtbaarheid op de locaties, overdag, in de avond- en weekenduren van belang.

Als directeur-bestuurder heb je, naast de interne rol, een belangrijke externe rol. Je maakt gemakkelijk contact, ontwikkelt het netwerk en onderhoudt de contacten met lokale en regionale overheden, samenwerkingspartners, verenigingen, belangengroepen, media en collega-sportbedrijven. Je draagt bij aan een actieve, vitale samenleving, waarbij je een goede balans vindt tussen maatschappelijke betrokkenheid en ondernemerschap. Je bent open, toegankelijk en benaderbaar.

Je bent gedreven, resultaatgericht en geeft op natuurlijke wijze leiding aan de 44 medewerkers (28,5 fte) in de organisatie. De talenten van de medewerkers weet je optimaal te benutten, ook ben je voor hen een motivator en inspirator.

Je houdt ervan om uitgedaagd te worden, hebt lef, bent ondernemend met een ‘sociaal hart’ en je bent een oprecht betrokken sparringpartner voor onder meer de aandeelhouder. Je hebt een goede antenne voor de politiek-bestuurlijke omgeving, waarbij je het belang van de organisatie niet uit het oog verliest.

Profiel, wat breng je mee?

Met jouw betrokkenheid, drive en charisma draag je bij aan het scherp krijgen en houden van de strategische koers van ATARO BV. Je weet de organisatie en haar diensten sterk te positioneren. Je bent een ervaren leidinggevende, schakelt hierbij gemakkelijk tussen verschillende niveaus (zowel intern als extern) en bent, daar waar nodig, ‘hands on’.

Je overziet het brede speelveld en bent een bruggenbouwer. Je hebt eerder ervaring opgedaan in een eindverantwoordelijke rol, en je bent bekend met verandertrajecten, waarbij je jouw kwaliteiten als een zakelijke opstelling, kennis en mensgerichtheid op natuurlijke wijze inzet. Je kent jezelf, je weet waar jouw kracht ligt, maar je weet ook wat jouw valkuilen zijn.

Je bent in staat zaken te relativeren, je begrijpt de kracht van wat humor op zijn tijd. Dat affiniteit met de gemeente Zevenaar, de Liemers en Gelderland niet mag ontbreken, spreekt voor zich.

Kennis en vaardigheden

 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau, met eindverantwoordelijk in een organisatie.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met het werkveld Sport, accommodatie en gebouwenbeheer en bent goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen.
 • Je hebt gevoel bij het bestuurlijk-ambtelijk samenspel en beschikt over de benodigde ‘sensitiviteit’.
 • Je bent inspirerend en overtuigend.
 • Je bent een teamspeler, open en altijd met respect.
 • Je weet hoe je een team ontwikkelt, hier heb je ervaring mee én krijg je energie van.
 • Je hebt het vermogen om te kunnen relativeren.

Competenties

 • Zichtbaar;
 • Verbinder;
 • Omgevingsbewust;
 • Transparant;
 • Politiek- en bestuurlijk sensitief;
 • Toegankelijk en benaderbaar;
 • Sparringpartner;
 • Resultaat- en oplossingsgericht.

Vergoeding

De functie is boeiend en afwisselend, geen dag is hetzelfde. ATARO BV is volop in beweging! Collegialiteit en samenwerken zijn de belangrijke pijlers binnen de professionele werkomgeving.

De arbeidsomvang is bespreekbaar maar bedraagt minimaal 28 uur.

ATARO BV biedt een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling.

De functie is ingedeeld in schaal 14 (CAO Vermo). Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt maximaal € 7.269,– bruto per maand op basis van 36 uur per week. Daarnaast kent ATARO BV een eindejaarsuitkering (vakantiegeld en eindejaarstoelage) van 16,33% op jaarbasis.

Benieuwd naar de organisatie en werkomgeving? Kijk dan op https://atarobv.nl

Meer informatie

PublicSpirit kan je meer informatie verschaffen over de functie. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annemieke Hoefakker. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij projectassistente Diana de Groot. Zij zijn bereikbaar via het algemene nummer van PublicSpirit: 033 445 90 50.

Je kunt je vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Solliciteren

Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk zondag 30 januari aanstaande.

Je sollicitatie kun je indienen via onze website (www.publicspirit.nl). Vanuit de vacature van directeur-bestuurder ATARO BV kun je via de optie ‘direct solliciteren’ een motivatiebrief en een CV uploaden onder vermelding van vacaturenummer 7630.

Als je sollicitatie door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging per e-mail. Mocht je geen ontvangstbevestiging hebben ontvangen, neem dan contact met ons op.

Planning procedure

 • Voorselectiegesprekken: week 5 en 6;
 • Presentatie sollicitaties kandidaten (hier zijn kandidaten niet bij): week 6;
 • Selectiegesprekken 1e ronde: week 7;
 • Selectiegesprekken 2e ronde: week 8;
 • Klikgesprek aandeelhouder/wethouder: week 10;
 • Mogelijk Assessment: week 10;
 • Referenties en arbeidsvoorwaarden: week 11;
 • Benoeming: aansluitend.

De planning is onder voorbehoud en afhankelijk van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Uiteraard houden wij sollicitanten hiervan op de hoogte en werken ATARO BV en PublicSpirit vanuit het principe dat gezondheid altijd voor gaat.

NB een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Direct solliciteren