Gemeentesecretaris / Algemeen directeur

Gemeente Maastricht, Limburg
Voor onze opdrachtgever Gemeente Maastricht zoeken wij een verbindende, doortastende, creatieve en betrouwbare gemeentesecretaris / algemeen directeur. We zoeken een energieke aanvoerder met een kloppend hart voor Maastricht. De reactietermijn is verstreken, je kunt niet meer reageren.

Verbindend, doortastend, creatief en betrouwbaar: dat zijn belangrijke kwaliteiten voor onze nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur.

Gemeentesecretaris / Algemeen directeur Maastricht

Verbindend, doortastend, creatief en betrouwbaar: dat zijn belangrijke kwaliteiten voor onze nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur. We zoeken een energieke aanvoerder met een kloppend hart voor Maastricht. Maar ook een bouwer, die samen met het directieteam en zo’n 1700 medewerkers de ingezette ontwikkelkoers voor onze organisatie weet voort en door te zetten. En bovenal een mensen-mens, die vanuit complementariteit in het samenspel van raad, college, directie, medewerkers, medezeggenschap, inwoners en partners in stad en regio een stevige bijdrage levert aan de lokale en (eu)regionale opgaven. Ben jij onze kandidaat?

Gruuts op Mestreech
Wat ons bindt, is trots op en betrokkenheid bij de stad: Maastricht is een veelzijdige, bruisende stad in een dynamische Euregio. Hoofdstad van Limburg, internationale universiteitsstad, een sociale stad waarin iedereen mee moet kunnen doen, een stad van monumenten en tradities, maar ook innovatie en experiment. Werken voor deze stad en haar inwoners, bedrijven en instellingen is uitdagend, en dat wordt door raadsleden, collegeleden en medewerkers dagelijks ervaren. Bouwen aan Maastricht is een coproductie, zowel intern als met partners in stad en regio.

Binnen dit samenspel zoekt het college een geschikte kandidaat voor een belangrijke sleutelpositie: die van gemeentesecretaris / algemeen directeur.

Profiel

De basistaken zijn helder: eerste adviseur van het college, eindverantwoordelijke van de ambtelijke organisatie en WOR-bestuurder. Vanuit de colour locale vinden we dat het daarbij moet gaan om een aanvoerder, een bouwer en een mensen-mens:

  • Aanvoerder

Onze gemeentesecretaris / algemeen directeur is aanvoerder voor de organisatie, steun en toeverlaat van het college, samenwerkingspartner van de raadsgriffier en verbinder richting raad, stad en regio. Waar nodig ben je boegbeeld en in alle situaties bovenal verbinder en teamspeler. Het belang van voorbeeldgedrag is voor jou een vanzelfsprekendheid. Dit alles doe je vanuit een grote betrokkenheid bij Maastricht en de bereidheid om je in het rijke Limburgse leven onder te dompelen. Als aanvoerder leg je oprechte verbinding naar mensen en ben je alert, zichtbaar, benaderbaar en dichtbij. Op basis daarvan ben je snel wegwijs in de organisatie, stad en regio. Waar nodig kun je vanuit een sterk netwerk de rol van verkenner en wegbereider vervullen.

  • Bouwer

Vanuit de aanvoerdersrol geef je ook sturing aan het proces van organisatieontwikkeling, vanuit het directieteam en in nauwe samenspraak met onze medewerkers en de medezeggenschap. De majeure opgave voor de komende jaren is om toe te werken naar het meer optreden als één organisatie. De koers hiervoor is uitgezet, het komt nu aan op concretisering en implementatie. We verwachten van jou dit voortvarend op te pakken, met ruimte voor dialoog en heldere mijlpalen.

  • Mensen-mens

Je realiseert je dat de sleutel tot succes ligt bij mensen, en dat structuren en procedures hieraan ondersteunend zijn. Je bent vanuit stevige verbondenheid met stad en openbaar bestuur in alle voorkomende gremia een teamspeler pur sang (want we zullen de klus samen moeten klaren), die met een scherp oog voor relaties samenwerking in- en extern bevordert. Vanuit een goed gevoel voor rolzuiverheid geniet je ervan om anderen te laten stralen. Je bent reflectief, ook op je eigen functioneren. Maar ook relativerend, met een gezond gevoel voor humor.

Functie-eisen en competenties

Functie-eisen en competenties

  • WO+ werk- en denkniveau
  • Verbindend, doortastend, creatief en betrouwbaar
  • Politiek-bestuurlijke antenne, affiniteit en bij voorkeur ruime ervaring met het lokaal openbaar bestuur
  • Resultaatgerichte leider met veranderkundige bagage, waaronder gevoel voor medezeggenschap
  • Uitstekend netwerker in stad en regio

Aanbod

De functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur in Maastricht kent een bruto maandsalaris van maximaal € 10.162 (fulltime basis), schaal 18, en een individueel keuzebudget van 17,05%. Daarnaast diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een tijdelijke reiskostenvergoeding en eventueel een verhuiskostenvergoeding.

Meer informatie

PublicSpirit kan meer informatie verschaffen over deze functie. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Miriam Oosterwijk of Carine Leemereise. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Audrey Valentijn, projectassistente. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer van PublicSpirit, 033 – 445 90 50. Je kunt je vraag tevens per e-mail aan ons voorleggen: info@publicspirit.nl.

Solliciteren

Je kunt reageren tot en met dinsdag 31 augustus aanstaande. Je sollicitatie kun je indienen via onze website (www.publicspirit.nl).

Vanuit de vacature op de website kun je via ‘direct solliciteren’ je motivatiebrief en cv indienen, onder vermelding van vacaturenummer 7493. Indien je sollicitatie door ons is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging per e-mail. Mocht je geen ontvangstbevestiging krijgen, dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen.

Planning

Publicatie: vrijdag 23 juli
Reactietermijn: t/m 31 augustus
Voorselectiegesprekken met PublicSpirit: week 34-36
Presentatie shortlist (hier zijn kandidaten niet bij): vrijdag 10 september
VOG-aanvraag kandidaten 1e ronde: week 37
Online pre-assessment HRorganizer: week 37
1e Ronde Selectiegesprekken: week 37: dinsdag 14 en vrijdag 17 september
2e Ronde Selectiegesprekken: week 38: dinsdag 21 september
Referenties en arbeidsvoorwaarden: week 39
Benoeming door het college: streven week 41: 12 oktober
Start: 1 januari 2022

De planning is onder voorbehoud en afhankelijk van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Uiteraard houden wij sollicitanten hiervan op de hoogte en werken gemeente Maastricht en PublicSpirit vanuit het principe dat gezondheid altijd voor gaat.

Direct solliciteren