Talent aan het woord

Talent aan het woord: Dat is het thema van PublicSpirit voor 2018. Welke mensen maken al jong het verschil? Wat drijft hen; hoe realiseren ze hun ambities? Hoe gaan ze om met hun grote verantwoordelijkheden? We geven in het komende jaar het woord aan tien jonge succesvolle vrouwen en mannen die werkzaam zijn in de werkvelden waarvoor PublicSpirit zich inzet. We verheugen ons erop hun inspirerende verhalen aan u te presenteren op onze website.

Arne van Hout (gemeentesecretaris Nijmegen): “Vooral sturen vanuit je hart en je buik”

Op je veertigste al beginnen aan je tweede baan als gemeentesecretaris, en dan ook nog in een grote gemeente als Nijmegen. De loopbaan van Arne van Hout is heel ongewoon, en dat is zijn combinatie van talenten ook: hij is zowel een ‘alfa’ als een ‘beta’; studeerde milieukunde en rechten. Arne begon zijn ambtelijke loopbaan in de sfeer van de ruimtelijke ordening, maar al gauw werden zijn capaciteiten op het terrein van het brede management gespot. Zijn voornaamste drijfveer is zijn gevoel; “Elke dag in de spiegel kijken met de vraag: heb ik het beste gedaan voor deze mensen en deze organisatie? Je moet natuurlijk je hoofd erbij houden, maar vooral sturen vanuit je buik en hart.” 

Jessie Bekkers-van Rooij: alle talenten inzetten voor volkshuisvesting

 Sinds ze als studente al tennisles gaf, wist ze dat het haar passie was mensen te laten groeien. De invulling van die ambitie werd concreter via de studies bouwkunde en financiële economie en via een opa die aannemer was en die haar vertrouwd maakte met de wereld van vastgoed. Ze koos ervoor om volkshuisvester te worden. In haar functie directeur-bestuurder van Woonstichting SSW in de gemeente De Bilt combineert Jessie Bekkers-van Rooij haar liefde voor mensen met die voor woningen. Dat doet ze op haar 38ste al tweeënhalf jaar. Zelfbewust, want “als bestuurder moet je vooral weten wie je bent.

Floris Koopman

Floris Koopman, geboren als toezichthouder

 Al in zijn studententijd daagde het: Floris Koopman zou zich ontwikkelen tot toezichthouder. Naast zijn full time functie als ‘head of legal corporate finance’ van Siemens Nederland is hij, nog maar 35 jaar jong, inmiddels toezichthouder bij drie organisaties: CAV (een organisatie op het gebied van schuldhulpverlening), de Leidse scholengroep Leonardo da Vinci en DUWO, de grootste studentenhuisvester van Nederland. Niet via het ‘old-boys’-netwerk, maar gewoon via sollicitaties, in het geval van DUWO via Public Spirit. 

Rianne Letschert

Rianne Letschert: zondagskind vol talenten

 Van een gerichte carrièreplanning was geen sprake, zegt Rianne Letschert (1976). Haar talent werd gespot door de Universiteit Maastricht en tot haar eigen verrassing werd ze gekozen tot rector magnificus, als jongste vrouw ooit in Nederland. Als voorzitter van het genootschap ‘De Jonge Akademie’ was ze kennelijk zo opgevallen dat ze een aantal gebruikelijke stappen naar deze functie – ze was bijvoorbeeld nooit decaan geweest – kon overslaan. Waardoor viel Rianne zo op en onderscheidt haar dat nog steeds?

 

PublicSpirit